Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чиновники і попи виселяють з Лаври інфекційних хворих

Скандал Регіон: м.Київ 6786 переглядів

Опубліковано - 15.08.2013 17:16 | Всі новини | Версія для друку

Чиновники і попи виселяють з Лаври інфекційних хворих
Чиновники і попи виселяють з Лаври інфекційних хворих
Останніх пацієнтів виписують з лікарні, хоча нові приміщення до прийому хворих ще не готові.

Про це передає «Лівий берег» з посиланням на лікарів клініки.

Як стверджує джерело видання, Клініка епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського, розташована впритул до території Києво-Печерської лаври, виписує на цьому тижні останніх хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні. У той же час, терміни здачі в експлуатацію нового приміщення клініки на Амосова, 5 поки не відомі.

«Минулого тижня представники пов´язаних з клінікою громадських організацій перевіряли нове приміщення і дійшли висновку, що воно ще не готове прийняти хворих. На стаціонарне лікування хворих на Амосова, 5 планують відправляти з 28 серпня», - заявив фахівець відділу зв´язків з громадськістю Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ, Андрій Андрушків.

Таким чином, представники церкви та Національної академії медичних наук порушують умови меморандуму, який вони підписали з організацією захисту прав пацієнтів UCAB та Всеукраїнської Мережею людей, що живуть з ВІЛ. Меморандум гарантував, що хворих з клініки виселять не раніше, ніж вона отримає нове приміщення.

На даний момент в клініці залишилося на стаціонарному лікуванні троє хворих відділення ВІЛ-інфекції та СНІД. У зв´язку з переїздом у нове приміщення клініки на Амосова 5, виписані всі хворі, припинено прийом хворих і робота всіх відділень клініки, крім відділення ВІЛ-інфекцій та СНІД.

Нагадаємо, меморандум про недоторканість Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського був підписаний близько місяця тому. Причому Настоятель Києво-Печерської лаври Павло стверджував, що особисто «вмовив» Президента Віктора Януковича і прем´єр-міністра Миколу Азарова виділити гроші на будівництво нової сучасної клініки для ВІЛ-хворих. У звільнених приміщеннях церква має намір створити власний медзаклад «для паломників і братії».

Як повідомлялося раніше, звільнення медиками території Києво-Печерської лаври відбувається в рамках здійснюваної владою політики повернення культових споруд церкві.

При цьому зазначимо, що будівля лікарні спочатку будувалася як медзаклад. Причому на гроші киян, а не церкви. Хоча, як стверджує намісник Києво-Печерської лаври «за безпосередньої участі братії монастиря».

Більш того, в 1949 році постановою Ради Міністрів СРСР приміщення було передано Державній Установі «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб», і не належить ні до Києво-Печерського заповідника, ні до монастиря.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.