Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Магазини METRO, вслід за Praktiker, незабаром можуть закритися?

Економіка 7477 переглядів

Опубліковано - 20.08.2013 18:18 | Всі новини | Версія для друку

Магазини METRO, вслід за Praktiker, незабаром можуть закритися?
Магазини METRO, вслід за Praktiker, незабаром можуть закритися?
Слабкі показники супермаркетів METRO Cash & Carry в Україні змусили материнську компанію задуматися про те, щоб залишити вітчизняний ринок. Раніше про своє закриття оголосила німецька мережа будівельних гіпермаркетів Praktiker.

Аналогічна ситуація з магазинами в Казахстані і Єгипті. Про це пише "Інвестгазета" з посиланням на джерело в "METRO Cash & Carry Україна".

За даними видання, новопризначений керівник мережі в Україні Клаус Ретіг протягом найближчого часу має ухвалити рішення про майбутнє мережі. Якщо до кінця 2013 року він побачить перспективи підвищення ефективності роботи METRO, рітейлер залишиться на ринку. В іншому випадку мережу продадуть.

Інтерес до магазинів METRO, як стверджують на ринку, проявляє французька Auchan. За деякими даними, вона вже навіть зробила пропозицію про купівлю. На офіційному рівні в Auchan надавати коментарі відмовляються.

Непрямим доказом майбутнього продажу магазинів METRO в Україні видання також називає той факт, що Ретіг, який оголосив реструктуризацію в українському підрозділі компанії, раніше проводив реструктуризацію в британському. Згодом ту компанію було продано. Втім, сам Ретіг стверджує, що ситуація в Україні відрізняється від тієї, що була в Британії, так як у нашій країні супермаркети мережі займають більш міцні позиції.

METRO Cash & Carry працює в Україні з 2003 року. Зараз у неї є 33 магазини в 24-х містах. Компанія входить до трійки найбільших українських торгівельних мереж, поступаючись по виручці тільки Fozzy Group і "АТБ-маркет".

Metro Cash & Carry Україна входить до складу METRO Group. У 2012 році обсяг продажів материнської структури склав 67 млрд євро. У 2200 магазинах в 32-х країнах світу працює близько 280 тисяч осіб. METRO Group об’єднує оптові магазини METRO/Makro Cash & Carry, гіпермаркети Real, Media Market і Saturn, а також універмаги Galeria Kaufhof.
Магазини Praktiker будуть передані в управління іншому оператору або закриті
Магазини Praktiker будуть передані в управління іншому оператору або закриті
Німецька мережа будівельних гіпермаркетів Praktiker йде з України

Німецький концерн Praktiker згортає свій бізнес в Україні. «До кінця 2013 року ми хочемо завершити наше українське пригода», - заявив на зборах акціонерів голова правління компанії Армін Бургер.

Як уточнив Forbes представник концерну Гаральд Гюнтер, компанія має намір продати магазини новому оператору, який продовжить керувати ними під своїм брендом і збереже існуючий штат співробітників. «Але ми також не можемо виключити закриття магазинів», - додав він.


Закриття гіпермаркетів в Україні - частина глобальної стратегії Praktiker щодо згортання неефективних бізнесів на міжнародних ринках. Разом з Україною до переліку таких країн потрапили Туреччина і Люксембург. У Люксембурзі концерн веде переговори про продаж мережі.

Виручка «Практікер Україна» за 2011 рік - 321 400 000 гривень, за перше півріччя 2012-го - 159 400 000 гривень. Глобальна мережа Praktiker Group складається з 420 гіпермаркетів будівельних матеріалів. Виручка в 2012 році - близько 3 млрд євро, операційний збиток - 128 800 000 євро.

Неофіційно, основною причиною через яку «Практікер Україна» згортає діяльність, називається неможливість конкурувати з національною мережею будівельних гіпермаркетів «Епіцентр»", яка належить нардепу від ПР Олександру Герезі, та його дружині, секретарю Київради Галині Герезі, і для розгортання якої створені кращі умови з урахуванням корупційних чинників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.