Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Берлін закликає Москву поважати право України торгувати з ЄС

Світ навколо нас 4500 переглядів

Опубліковано - 21.08.2013 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Берлін закликає Москву поважати право України торгувати з ЄС
Берлін закликає Москву поважати право України торгувати з ЄС
Уряд Німеччини, коментуючи торгівельну війну Києва і Москви, закликав поважати право України на тісні відносини з ЄС. У Берліні сподіваються на підписання Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Уряд Німеччини уважно стежить за розвитком подій навколо торгівельних обмежень, встановлених Росією щодо українських товарів.

"Україна повинна мати можливість розвивати тісні, в тому числі й економічні, відносини, як з Росією, тік і з ЄС. Це мають визнати й партнери України", - повідомила речниця федерального уряду, коментуючи на запит Deutsche Welle торгівельну війну між Україною і Росією, яка, судячи з повідомлень преси та заяв урядовців, тривала з кінця липня до початку цього тижня.

В німецькому уряді нагадали, що підтримують подальше зближення України з Європейським Союзом і сподіваються на підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті Східного партнерства у листопаді.

Утім, для цього необхідно виконати критерії, сформульовані раніше Європейським Союзом.

Тимошенко ніхто не "здавав"

Важливими критеріями ЄС німецький уряд називає поступ у питанні ухвалення виборчого законодавства, яке відповідало би європейським стандартам, у реалізації Порядку денного асоціації, а також припинення практики вибіркового правосуддя.

"Якщо подивитися на нинішню ситуацію в Україні, то не можна не помітити суттєвих недоліків з точки зору поваги до засад правової держави. Важливим прикладом цього є ув’язнення колишньої прем´єр-міністерки Юлії Тимошенко. Таким чином Україна досі не виконала названих критеріїв", - зазначила речниця уряду Німеччини.

У Берліні наголосили на незмінності своїх позицій щодо умов підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Тим часом українські ЗМІ повідомляють про зміну у позиції німецького керівництва, яке нібито вже не наполягає на звільненні Тимошенко як обов’язковій умові підписання угоди з ЄС.

Зокрема, таку інформацію наприкінці минулого тижня із посиланням на власні джерела розповсюдило видання "Дзеркало Тижня". Саме підвищенням шансів на підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, за інформацією видання, пояснюються жорсткі дії Москви, яка не подлишає сподівань схилити Україну до вступу до Митного Союзу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.