Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Економічна війна. Кремль ввів спецмито на українську порцеляну

Імперія «Совок» 5441 перегляд

Опубліковано - 27.08.2013 22:28 | Всі новини | Версія для друку

Економічна війна. Кремль ввів спецмито на українську порцеляну
Економічна війна. Кремль ввів спецмито на українську порцеляну
Колегія Євразійської економічної комісії (ЄЕК) ухвалила рішення про введення спеціального захисного мита на столовий і кухонний фарфоровий посуд, вироблений в Україні і Китаї, терміном до 28 вересня 2016 р.

Як повідомив помічник з питань зв’язків з громадськістю міністра з питань торгівлі ЄЕК Юрій Арманд, спецмито встановлюється в наступних розмірах: з 29 вересня 2013 р. по 28 вересня 2014 р. включно – 1479 дол. за 1 тонну; з 29 вересня 2014 р. по 28 вересня 2015 р. включно – 1035,3 дол. за 1 тонну; з 29 вересня 2015 р. по 28 вересня 2016 р. включно – 591,6 дол. за 1 тонну.

«Встановлювана міра, насамперед, діятиме проти КНР й України як основних постачальників такого посуду на ринки країн Митного союзу», - йдеться в повідомленні.

Розслідування було почато 3 вересня 2012 р. за заявою компанії «ДТ «Промисли Вербілок», яку підтримали компанії «Фарфор Вербілок», «Імператорський фарфоровий завод», «Добрушський фарфоровий завод» і «Дулєвський фарфоровий завод». «Аналіз одержаної під час розслідування інформації підтверджує наявність підстав для застосування спеціальної захисної міри», - пояснив рішення Колегії міністр з питань торгівлі ЄЕК Андрій Слєпньов.

За його словами, «в абсолютному вираженні обсяг імпорту в 2009-2011 рр. збільшився загалом на 70,2%, а в I півріччі 2012 р. порівняно з I півріччям 2011 р. ще на 15,9%. Разом з тим спостерігалося зростання обсягу імпорту за цінами значно нижчими за ціни виробників МС, який викликав скорочення співвідношення обсягу виробництва й обсягу імпорту фарфорового посуду в 1,7 разу. Це призвело до скорочення обсягів виробництва й реалізації, падіння частки ринку підприємств країн ТС, до збитковості виробництва».

Обсяг споживання столового і кухонного посуду з фарфору в МС в 2009-2011 рр. збільшився на 49,5%, а обсяги виробництва і реалізації виробників Митного союзу в той же час знизилися на 2,8% і 2,9% відповідно.

У I півріччі 2012 р. порівняно з I півріччям 2011 р. на тлі зростання споживання фарфорового посуду на 14%, його виробництво й реалізація підприємствами МС зросли лише на 2,3% і 5%. Крім того, водночас відзначається скорочення частки виробників країн МС на ринку в 2009-2011 рр. на 9,9 п.п., а в I півріччі 2012 р. - на 1,4 п.п. з одночасним заміщенням імпортним товаром.

Середньозважена собівартість виробництва столового і кухонного посуду з фарфору в 2009-2011 рр. виросла на 27,2%, у I півріччі 2012 р. порівняно з I півріччям 2011 р. – на 9,2%. Водночас зростання середньозважених відпускних цін підприємств ТС становило 23,6%, у I півріччі 2012 р. – 7,5%.

В умовах цінового тиску з боку імпортного товару рівень відпускних цін не покривав витрат на його виробництво, внаслідок чого підприємства зазнали збитків, а рентабельність продаж була негативною. «Основними країнами – постачальниками фарфорового посуду в МС в аналізованому періоді були КНР, на частку якого припадало в середньому 83% від загального обсягу ввезення, й Україна», - наголошується в повідомленні.

Дане рішення набуває чинності після закінчення 30 календарних днів з дати його офіційної публікації.

Як повідомлялося раніше, з вересня 2012 року Євразійська економічна комісія проводить спеціальне захисне розслідування, за припущенням, демпінгу на ринку фарфорового посуду в країнах Митного союзу, зокрема щодо товарів з України.

Ноту про початок розслідування посольство України одержало від російської сторони в листопаді 2012 року. У свою чергу, українська Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі у середині травня ц.р. ухвалила рішення про порушення і проведення спеціального розслідування щодо імпорту до України посуду і приборів (столових або кухонних) з фарфору незалежно від країни походження й експорту.

Рішення було ухвалене за результатами розгляду заяви вітчизняних виробників фарфорової продукції «Дружківський фарфоровий завод», «Сумський фарфоровий завод», «Корал» Довбишський фарфоровий завод» й інформації Мінекономрозвитку.

Довідка. Євразійська економічна комісія створена рішенням президентів Російської Федерації, Республіки Білорусь і Республіки Казахстан наприкінці 2011 року як єдиний постійно діючий регулюючий орган Митного союзу і Єдиного економічного простору (на сьогодні до його складу входять Російська Федерація, Республіка Білорусь, Республіка Казахстан з можливістю приєднання інших країн).

ЄЕК має статус наднаціонального органу управління. Організація формально не підпорядкована будь-якому з урядів трьох країн. Рішення Комісії обов’язкові для виконання на території трьох країн.

Основним завданням ЄЕК є забезпечення умов функціонування і розвитку Митного союзу і Єдиного економічного простору, а також вироблення пропозицій щодо подальшого розвитку інтеграції.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.