Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія вже не купує українські літаки

Імперія «Совок» 4918 переглядів

Опубліковано - 30.08.2013 13:13 | Всі новини | Версія для друку

Росія вже не купує українські літаки
Росія вже не купує українські літаки
У цьому році одна з найбільших галузевих виставок у світі - авіакосмічний салон МАКС - не приніс Україні великих контрактів.

Про це пише "Комерсант- Україна" .

Згідно з повідомленням, найбільша кількість замовлень отримала російська Об’єднана авіабудівна корпорація (ОАК): сума підписаних угод на постачання 173 цивільних літаків становила 9 млрд доларів.

Крім того, ОАК уклала договір з міноборони РФ про сервісне обслуговування на суму 3 млрд доларів. Підсумкова сума всіх угод становила 12 млрд доларів, перевищивши результат МАКС -2011 на 2 млрд доларів.

За словами президента ОАК Михайла Погосяна, укладені контракти припали порівну на літаки SSJ -100 і МС -21.

Як пише видання, українське держпідприємство "Антонов" представило в Жуковському реактивний літак Ан -158, нову модифікацію біплана Ан -2-100 і військово -транспортний Ан -70.

"Не можу сказати, що на МАКС- 2013 мало цікавилися українськими літаками. Але зараз Ан -140 не надто приваблює російські авіакомпанії через високу вартість. Хоча поставки в інтересах міноборони Росії тривають. Ан - 148 може будувати Воронезький завод - літаки насамперед йдуть державним замовникам РФ. Ну а по Ан -70 серйозних просувань у питанні придбання цього літака військово - повітряними силами немає", - пояснив глава аналітичного відділу агентства Авіапорт Олег Пантелєєв.

Сам "Антонов" не підписував прямих контрактів на постачання літаків. Але російська лізингова компанія Ільюшин Фінанс Ко (ІФК; укладала майже всі міжнародні контракти на постачання Ан -148 і Ан -158) і "Росексімбанк" (дочірня структура ВЕБ) уклали договір про фінансування поставок до чотирьох літаків Ан -148 і Ан -158 у 2014 - 2015 роках для передачі в лізинг кубинській державній компанії Cubana de Aviacion.
Загальна сума угоди - близько 100 млн доларів. Ця угода про поставку літаків російсько-українського виробництва була укладена ще в 2012 році на авіасалоні в Фарнборо.

Крім того, під час роботи авіасалону МАКС- 2013 ІФК передала кубинським замовникам вже третій регіональний Ан -158, довівши таким чином загальну кількість поставлених Кубі цивільних літаків до 10.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.