Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія втратила інтерес до ЄЕП. Визнав навіть Азаров

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7021 перегляд

Опубліковано - 14.02.2007 14:05 | Всі новини | Версія для друку

Росія втратила інтерес до ЄЕП. Визнав навіть Азаров
Росія втратила інтерес до ЄЕП. Визнав навіть Азаров
Російська Федерація втратила інтерес до створення спільного ринку в рамках Єдиного Економічного Простору країн СНД.

"У політичних переговорах з Росією, Казахстаном і Білоруссю, - були втрачені ініціативи, втрачено час і динаміку переговорного процесу. Влада, що прийшла пізніше, після нас, у 2005 році зробила усе, щоб зупинити і загальмувати цей процес... Розвиток подій у 2005-2006 році показав, що оскільки Україна вийшла з переговорного процесу, то ми, фактично, відмовилися від цих спільних принципів ринку, і Росія втратила інтерес до створення такого спільного ринку. Більше того, вона побачила користь у тому, щоб перейти на ринкові механізми ціноутворення в газовій сфері", - заявив Перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров в ефірі 5-го каналу українського телебачення.

За його твердженням, сьогодні як Україна, так і Росія, купували б енергоносії за однаковими цінами. "Наразі, в наших кращих партнерів, інтересу до повернення тих договорів, угод з ЄЕП, що були, я говорю на жаль, - немає. Тому ...прихильників ЄЕП, на жаль, хочу засмутити. Але, разом з тим, потішити, в лапках, противників ЄЕП", - сказав Азаров.

При цьому, посилаючись на неназване опитування суспільної думки, Перший віце-прем’єр заявив, що створення ЄЕП підтримує 60% українців.

Як відомо, українські експерти вважають, що угода про формування "ЄЕП не відповідає Основному законові країни.

На даний час Україна співпрацює з країнами колишнього СРСР у рамках СНД (Співдружність незалежних держав, членом якого Київ не є, однак має статус учасника), а також намагається формувати створений на рівні попередніх домовленостей за екс-президента Леоніда Кучми ЄЕП - політико-економічний союз із спільною митною зоною, єдиною валютою і наднаціональним органом, що приймає рішення за своїх членів, в якому Росія, згідно угоді, отримує більшість голосів.

Раніше Європейський Союз попереджав Україну про можливість серйозних проблеми зі вступом у СОТ і створенням зони вільної торгівлі з Євросоюзом у випадку, якщо Україна заявить, що метою угоди про формування ЄЕП є створення митного, економічного або валютного союзу.

Від “Аратти”: нещодавно прес-служба Мінфіну виступила із дивакуватою заявою щодо ЄЕП, нібито спростовуючи публічні заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

У зазначеному документі центрального державного відомства, яке за сумісництвом очолює Микола Азаров, стверджувалося дещо протилежне за змістом.

Втім, й сьогодні пан Азаров знову трошки й звично був не точним. Бо проблема ЄЕП, а точніше, російського інтересу до цього новоутворення, не співпадає із Конституцією України. І Москва розуміє, що депутатських мандатів її сателітів(кажучи мовою вибрців - маріонеток), не вистачить для нової “конституційної реформи”.

Тому й інтересу немає.

Але принагідно, візьмемо на себе сміливість нагадати пану(товаріщу) Азарову, що та влада, яку він звинувачує у всіх смертних гріхах, легітимно обрана народом України, при чому, без дешевого пропагандистського гендлярства, типу "зростання добробуту кожного вже сьогодні". І якщо пана Азарова цей народ не влаштовує - ніхто не заважає йому пошукати іншого. Як вже зробив дехто із його однодумців-подєльніков із “обойми папи” Кучми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.