Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перешкоджаючи євроінтеграції України, Росія відмежовує себе від цивілізованих країн

Світ навколо нас 4460 переглядів

Опубліковано - 2.09.2013 16:15 | Всі новини | Версія для друку

Перешкоджаючи євроінтеграції України, Росія відмежовує себе від цивілізованих країн
Перешкоджаючи євроінтеграції України, Росія відмежовує себе від цивілізованих країн
Своїми останніми діями щодо України, ставленням до прав людини усередині країни та позицією до міжнародних конфліктів Росія може остаточно відмежувати себе від цивілізованих держав, пише The Economist.

Відносини Росії та Заходу «холоднішають» вже протягом багатьох років. Все почалося російсько-грузинською війною у 2008 році, а останньою краплею для США стало надання притулку Едварду Сноудену. Така політика має своє пояснення: «переконавши себе у тому, що Захід стояв за революціями в Україні та Грузії, пан Путін звинувачував Америку у хвилі протестів в Москві у грудні 2011», - зазначає видання.

«Аби зміцнити свою основну підтримку, Путін заповнив російський ідеологічний вакуум націоналізмом і антиамериканізмом. Основна теза полягає в існуванні двох конфліктуючих цивілізацій, де Захід, ілюструє економічний спад, міжнародну нерозсудливість і моральну розпусту. Росія повинна відмежувати себе від цього шкідливого впливу і зберегти свої власні традиційні цінності, що базуються на православ’ї та минулій славі».

Щодо ж до відносин із Європейським Союзом, то «Росія провела «червону лінію» у питанні договору про асоціацію України із ЄС. Вона почала «обстріл» торговими санкціями, аби натиснути на свого суперника. У коментарі The Economist редактор журналу Russia in Global Affairs Фьодор Лукьянов пояснив, що основною причиною такої позиції є закріплення колишніх республік СРСР у російській сфері впливу, а не просування торгівлі. (Він також додає, що Україна у Митному Союзі була б гарантованим головним болем, як Британія у ЄС). Проте залякування України, швидше за все, відштовхне її ще далі і збільшить напруження у відносинах Росії та ЄС».

«Німеччина, яка колись найбільше вболівала за Росію, тепер є її найбільшим критиком. Це буде погано для бізнесу (ЄС є найбільшим торговим партнером Росії). Це також може звести нанівець ціль режиму, підігріту власними інтересами переконати ЄС запропонувати безвізовий в’їзд для власників службових паспортів».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.