Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вступ Вірменії до МС позбавить її можливості приєднатися до ЗВТ із ЄС

Світ навколо нас 4306 переглядів

Опубліковано - 4.09.2013 15:05 | Всі новини | Версія для друку

Вступ Вірменії до МС позбавить її можливості приєднатися до ЗВТ із ЄС
Вступ Вірменії до МС позбавить її можливості приєднатися до ЗВТ із ЄС
Рішення Вірменії про вступ до Митного союзу з Росією позбавляє республіку можливості підписати угоду з Євросоюзом про зону вільної торгівлі.

Про це заявили представники ЄС, повідомляє Лента.ру.

Зокрема, таку заяву зробив голова МЗС Литви (головуючої в даний час у Євросоюзі) Лінас Лінкявічюс.

«Виходить, вони не підпишуть договір про вільну торгівлю з ЄС, якщо таким буде їх вибір, - цитує його 15min.lt . - Ми поважаємо будь-який вибір країни, але країни не можуть підписати два договори з різними тарифними вимогами». Міністр додав, що вибір Вірменії означає «зниження рівня амбіцій з приводу співпраці з ЄС».

Тему також прокоментував глава МЗС Швеції Карл Більдт. «Схоже, Вірменія вирішила вийти з переговорів про вільну торгівлю з ЄС і замість цього зблизитися з Росією» , - написав він у своєму твіттері. У іншому пості він зазначив, що республіка витратила кілька років на підготовку до угоди про асоціацію з ЄС - «а тепер віддала перевагу Кремлю».

Раніше заступник глави МЗС Вірменії Шаварш Кочарян визнавав, що вступ до Митного союзу завадило б планам республіки, що стосувалися угоди з ЄС про вільну торгівлю. При цьому чиновник підкреслював, що Вірменія не збирається усуватися від Росії і вступати до Євросоюзу.

Тексти угод по асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС Вірменія планувала парафувати (попередньо затвердити) на майбутньому саміті «Східного партнерства» - інтеграційної програми ЄС для країн колишнього СРСР. Цей саміт пройде в листопаді у Вільнюсі. Там, як очікується, може бути затверджено і угоду про асоціацію ЄС з Україною.

Ще у вівторок, 3 вересня, представник правлячої Республіканської партії Вірменії Галустов Саакян стверджував, що плани щодо парафування угоди про асоціацію з ЄС залишаються в силі. Правда, про це він говорив ще до того, як було офіційно оголошено про рішення Вірменії приєднатися до Митного союзу.

Про намір вступити до МС президент Вірменії Серж Саргсян заявив у ході візиту до Москви, після зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним. Росія, що входить до МС, є для Вірменії найбільшим економічним партнером. У той же час ні з однією з країн Митного союзу (до якого також входять Білорусія і Казахстан) республіка не має спільних кордонів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.