Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Імперська хвороба. Майже третина росіян вважають Україну - територією РФ

Імперія «Совок» 4722 перегляди

Опубліковано - 10.09.2013 16:00 | Всі новини | Версія для друку

Імперська хвороба. Майже третина росіян вважають Україну - територією РФ
Імперська хвороба. Майже третина росіян вважають Україну - територією РФ
Близько половини росіян готові назвати росіянами українців та білорусів, які проживають на території Росії; а більше половини вважають Крим частиною РФ.

Про це повідомив на прес-конференції у вівторок глава ВЦВГД Валєрій Фьодоров.

Опитування "Сучасна російська ідентичність: вимірювання, виклики, відповіді" проведено Всеросійським центром вивчення громадської думки на замовлення Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" напередодні ювілейного, десятого, засідання клубу, яке пройде з 16 по 19 вересня в Новгородській області і буде присвячене темі "різноманіття Росії для сучасного світу".

В опитуванні брали участь 1,6 тисячі респондентів старше 18 років з 45 регіонів та 137 населених пунктів, а також 4 фокус-групи, повідомляє РІА Новости.

"Ми поставили запитання: кого б ви могли назвати росіянами за умови, якщо людина проживає в РФ багато років, і 44% відповіли, що українців і білорусів. Татари, башкири і калмики отримали 30%", - сказав Фьодоров.

Він зазначив, що чеченців, дагестанців росіянами готові вважати 7%, хоча республіки входять до складу РФ. "Дуже небезпечна самоідентифікація, тут треба придивитися", - додав він.

Фьодоров розповів, що респондентам ставили запитання, які території вони вважають російськими. "Калінінградську область вважають 85%, Курильські острови -74%", - сказав глава ВЦИОМ.

Фьодоров зазначив, що 56% опитаних повідомили, що Крим - це Росія. "Як відомо, у нас є договір про дружбу і кордон, і Росія визнає Крим територією України, але значна частина росіян так не вважає", - сказав він.

Згідно з дослідженням, республіку Дагестан територією РФ вважають 41%, Чечню - 39%, Придністров’я - 37%, Абхазію -30%, Південну Осетію і Україну - 29%.

Крім того, у росіян запитували, з ким би вони не хотіли жити по сусідству або працювати, спілкуючись щодня. "Найбільше не хочуть бачити своїм колегою і сусідом алкоголіка - 65%, гомосексуаліста або лесбіянку - 51%, сектанта або представника нетрадиційних релігій - 41%. Ось три аспекти, які ні до національності, ні до мови, ні до релігії в загальноприйнятому вигляді відношення не мають ", - сказав Фьодоров. За його словами, з’ясовується, що так званий середньостатистичний заробітчанин на четвертому місці.

"А з багатою людиною не хотіли б працювати або сусідити 4% опитаних", - додав він.

Клуб "Валдай" був створений в 2004 році агентством РІА Новости та Радою із зовнішньої і оборонної політики спільно з журналом "Росія в глобальній політиці" і газетою The Moscow News з метою зміцнення і розвитку діалогу між російськими та іноземними вченими, політиками та журналістами; формування незалежного, об’єктивного, наукового аналізу політичних, економічних і соціальних процесів в Росії і в світі.

За десять років існування клубу в його роботі взяли участь більше 600 представників міжнародної наукової спільноти з 47 країн світу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.