Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Введення утилізаційного збору підштовхнуло українців активніше купувати автівки

Економіка 5773 перегляди

Опубліковано - 11.09.2013 12:24 | Всі новини | Версія для друку

Введення утилізаційного збору підштовхнуло українців активніше купувати автівки
Введення утилізаційного збору підштовхнуло українців активніше купувати автівки
В Україні у серпні 2013 року порівняно з відповідним періодом 2012 року продажі нових автомобілів зросли на 42% - до 26 тисяч одиниць, тим самим продемонструвавши рекордні обсяги місячних продажів за останні два роки.

Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної групи "AUTO-Consulting".

"Відкладати купівлю автомобіля до настання кращих часів споживачі не стали через введення утилізаційного збору", - зазначив комерційний директор однієї з компаній-представників корейського автопрому Геннадій Четверухін.

Як зазначає "Коммерсант-Україна", свій внесок у підвищення попиту здійснило і неоднозначне формулювання закону. Роз’яснення ДАІ про те, що під дію утилізаційного збору після 1 вересня не потрапляють ввезені до цієї дати автомобілі, з’явилося лише за два дні до набрання чинності закону. Нагадаємо, зараз із кожного нового ввезеного автомобіля повинен сплачуватися утилізаційний збір у розмірі 4,73-30,2 тисячі гривень.

Клієнти поквапилися зареєструвати автомобілі, через що зросла кількість угод за готівкові кошти, розповідає регіональний директор однієї з компаній-дилерів французьких авто Олександр Дмитерчук. За його словами, в серпні знизилася частка покупок за кредитні кошти. У серпні у його компанії вона не перевищила 20% проти 25% на місяць раніше.

Клієнти зможуть придбати автомобілі за старими цінами ще й у вересні, заспокоюють учасники ринку. Геннадій Четверухін каже, що складських запасів його компанії досить ще на 1-1,5 місяці. "Після введення спецмита ми ще якийсь час могли утримувати ціни за рахунок нашого заробітку. Однак тепер ресурси підходять до кінця, і ціни зростуть пропорційно збору", - зазначив Четверухін.

Деякі учасники ринку вже зараз заявляють про дефіцит популярних автомобілів. Учасники ринку не передбачають його подальшого зростання. "Швидше за все, у вересні продажі будуть в межах 18-19 тисяч, але після підвищення цін щомісячна реалізація не перевищить 15 тисяч", - вважає Четверухін. За словами Дмитерчука, невелике пожвавлення продажів може відбутися у грудні, коли дилери традиційно проводять знижки та акції. Однак за підсумками року, на думку фахівця, автопродаж зменшиться на 5-10% у порівнянні з 2012 роком.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.