Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черновецький обіцяв війну мільйонерам. Ними виявилися пенсіонери й інваліди столиці

Регіональні новини 7208 переглядів

Опубліковано - 15.02.2007 11:24 | Всі новини | Версія для друку

Черновецький обіцяв війну мільйонерам. Ними виявилися пенсіонери й інваліди столиці
Черновецький обіцяв війну мільйонерам. Ними виявилися пенсіонери й інваліди столиці
Столичні власті мають намір віддати 1,5 млрд. грн. комунальним підприємствам, скоротивши фінансування соціальних програм.

Ці гроші отримає компанія «Київенергохолдінг». Вона керує енергокампаніями, які забезпечують киян теплом, світлом, водою і газом.

Спочатку, в бюджеті ці гроші планували направити на фінансування пенсіонерів, інвалідів і інші програми. Про ці плани Київської міської державної адміністрації розповіла заступник мера Ірена Кільчицька. За підрахунками мерії, збитки суб’єктів, що входять в «Київенергохолдінг»: «Київводоканалу», «Київгазу» і «Київенерго», після зниження тарифів на комунальні послуги, становитимуть близько 1,5 млрд. грн. Тоді як, приймаючи бюджет на 2006 рік, Київрада виходила з того, що підвищені в три рази комунальні тарифи ніхто не скасує.

Тиждень тому депутати ухвалили рішення про підняття тарифів тільки удвічі. Таким чином, комунальні підприємства, які вже передбачили дохід на 2007 рік з урахуванням попереднього рішення депутатів, недорахуються серйозної суми і залишаться в збитку, затверджує Кільчицька. Але необхідні 1,5 млрд. грн. будуть знайдено найближчим часом. «Вона (сума. — «Дєло») вже виділена», — заявила заступник мера. За її словами, ця сума буде вирахувана з декількох соціальних програм.

«Ці гроші повинні виділитися звідкись, забратися: з програми «Турбота», медичної програми, освіти. Зараз депутати думатимуть, як це зробити», — розповіла вона. На її думку, провину за необхідність скоротити соціальну допомогу малозабезпеченим киянам слід покладати на опозицію, яка активно протистояла підвищенню цін на комунальні послуги. «У 2007 році КМДА планувала підняти тарифи настільки, щоб за рахунок додаткових надходжень ці підприємства не потребували дотацій. Але як відомо, опозиція перешкодила цьому задуму. Таким чином, постраждають соціально незахищені верстви населення столиці», — говорить вона. При цьому Кільчицька наполягає на тому, що тарифи були підвищені обґрунтовано, і це підтверджує голосування опозиціонерів 8 лютого.
Пори на нові фінансові проблеми бюджету столиці, команда мера планує почати ще декілька проектів разових виплат, зокрема, представникам середнього класу. «Зараз ми ще готуємо ряд пропозицій для доплат середньому класу (лікарям і вчителям), щомісячних дотацій до заробітної плати працівникам бюджетної сфери для того, щоб у них була збільшена фактична зарплата, це ми плануємо робити від доходів комунальних підприємств», — заявила Кільчицька. Гроші на нові соціальні програми влади столиці планують мобілізувати за рахунок прибуткових комунальних підприємств (ринки, автомобільні стоянки і т.д.).

Член фракції БЮТ в Київраді Володимир Бондаренко не може зрозуміти, яким чином мерія порахувала збитки комунальних підприємств. «А звідки Кільчицька узяла, що комунальні підприємства збиткові? Адже до цих пір ні на одну послугу в системі обслуговування будинків (а їх 23), не існує калькуляції витрат», — сверджує Бондаренко. Депутат розповів, що інформація про договори між «Київгазом», «Київводоканалом» і «Київенерго» для депутатів залишається закритою. «До цих пір не затверджені стандарти послуг, які надаються населенню», — говорить Бондаренко.

За його словами, обрізаючи соціальні програми, команда мера виконує зобов'язання перед «Київенергохолдінгом», в який входять всі згадані підприємства. «Мерія запланувала собі підняти тарифи в три рази за рахунок кишень киян, але це не вийшло. Тепер це побічно зроблять через бюджет міста. І це в той час, коли в системі комунальних послуг розкрадаються мільярди», — відзначив депутат. За його словами Андрій Іванов, депутат Київради (пройшов за списком БЮТ, але потім вийшов з фракції) і співвласник «Київенергохолдінга», використовуючи свій вплив, може розвалити більшість, якщо Леонід Черновецький не виконає узяті на себе зобов'язання щодо фінансової підтримки комунальних підприємств.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.