Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Організатори Врадіївської ходи збираються прямувати на Київ 12 колонами

За право людини 6629 переглядів

Опубліковано - 25.09.2013 10:37 | Всі новини | Версія для друку

Організатори Врадіївської ходи збираються прямувати на Київ 12 колонами
Організатори Врадіївської ходи збираються прямувати на Київ 12 колонами
Організатори літнього “Врадіївського ходу” заявляють, що 2 жовтня мають намір повторити похід на Київ.

Про це у середу повідомляє "Комерсант-Україна".

Якщо у літньому ході взяли участь всього кілька десятків людей, то тепер організатори рушать на Київ 12-ма колонами з найбільших обласних центрів, розташованих в Західній, Центральній і Східній Україні, а також з Криму.

У столицю на майдан Незалежності учасники планують прибути до 18.00 10 жовтня.

Один з координаторів акції, житель Кривого Рогу Володимир Фомицький, повідомив, що нову ходу організовано тому, що не були виконані вимоги учасників попередньої акції - відставка міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та люстрація в міліції.

"Все це знаходиться в компетенції Президента, а коли Президент нас не почув, то ми будемо вимагати його відставки, - заявив виданню пан Фомицький. - Міліцейське свавілля продовжується і після Врадіївки. Наприклад, у Кривому Розі в 18 фальсифікованих міліцією справах виступає один і той же свідок, який нібито випадково з’являється на місцях нібито скоєних злочинів. Все це змушує нас організовувати нову акцію, яка, швидше за все, буде безстроковою".

Фомицький додав, що організатори акції звернуться до опозиційних політичних сил з проханням підтримати захід: "Цим вони зможуть показати, що вони дійсно опозиція".

Разом з тим беззастережно підтримати ініціативу організаторів акції збираються тільки в партії УДАРі.
"Ми підтримували і будемо підтримувати будь-яку ініціативу громадян, які в рамках закону захищають свої права і виступають проти міліцейського свавілля", - заявив виданню народний депутат Сергій Каплін, який брав участь у літніх акціях протесту.

У "Свободі" нагадують про провал минулої ходи.

"Хотілося б, щоб така акція стала справді народною, оскільки вимога відставки Президента - це народну вимогу . Але це ще й політика, без політиків такі акції будуть малоефективними, а влітку організатори наполягали на відсутності політиків. Ми підтримуємо вимоги протестуючих , але якщо вони знову вимагатимуть відсутності політиків, то ми відмовимося від участі ", - сказав народний депутат Юрій Сиротюк.

В "Батьківщині" також вважають, що вимоги учасників майбутнього заходу є справедливими.

"Але треба розуміти, що однією акцією владу не прибрати. Зараз важливо зосередитися на підписанні угоди про асоціацію з Євросоюзом і виборах Президента в 2015 році", - вважає член фракції В’ячеслав Кириленко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.