Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні різко подорожчали овочі

Добробут 7863 перегляди

Опубліковано - 29.09.2013 16:34 | Всі новини | Версія для друку

В Україні різко подорожчали овочі
В Україні різко подорожчали овочі
Негода внесла суттєві корективи в ціноутворення в Україні. Наразі картоплю в Києві продають по 6 грн. за кг, а цибулю ще на гривню дорожче.

Про це повідомляє ТСН.

Порівняно з минулим роком, вартість деяких овочів підскочила вдвічі. Фермери в таких цінах звинувачують дощ, бо частина врожаю ще на полях, а коли зберуть – ніхто не знає. Ціни на столичних базарах вражають уже зараз. Подорожчало геть усе. Помідори коштують 9 грн, перець – 15, огірки – 9, баклажани – 7, морква – 8, капуста – 5. Про ціни люди в один голос кажуть: кусаються. Тому про запаси на зиму годі й думати – закупи роблять на гуртовому ринку.

Там усе на кілька гривень дешевше. До прикладу, картопля коштує 4 грн, а цибуля – 4,50.

Продавчиня з Волині каже, що врожай цього року на 60% менший, ніж минулого. А ще значна частина картоплі досі на полях. "Дорога картопля, бо немає врожаю. Немає, ще картопля не вся вибрана. Погода така, дощі, буде зараз пропадати картопля", - бідкається вона.

Ситуації стримано радіють лише ті кияни, котрі мають власні городи та дачі. Їм доводиться до врожаю лише дещо докуповувати, а отже, видатки на продукти відчутно менші, ніж у інших мешканців столиці. "Це що у нас свого є, і ми купляємо як добавку. А якщо картоплю, то в тисячу гривень і не вмістишся", - розмірковує один із власників ділянки.

Експерти стверждують, що зараз усе пояснюється сезонними коливаннями. За їхніми прогнозами, ні крупи, ні борошно, ні м’ясо-молочні продукти чи навіть овочі та фрукти дорожчати не повинні. "Як правило, восени ціна дещо зростає, потім зменшується. Але якщо брати цілий рік, то в нас по овочах пропозиція, тобто врожай всіх овочів, на 5% більше. Це означає, що в цілому ми не очікуємо суттєвого зростання цін", - пояснив експерт з питань економіки та АПК Володимир Коновальчук.

Проте до уваги фахівці не беруть те, що досі не зібраний урожай кукурудзи, буряку, частини картоплі й соняшнику. Ці залишки ще здатні скоригувати базарні розрахунки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.