Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні відсутні гарантії захисту персональних даних

Скандал 6517 переглядів

Опубліковано - 6.10.2013 13:55 | Всі новини | Версія для друку

В Україні відсутні гарантії захисту персональних даних
В Україні відсутні гарантії захисту персональних даних
В Україні часті випадки з посяганням на персональні дані українців свідчать про системні проблеми з їхнім захистом.

Про це заяв Максим Щербатюк, програмний директор Української Гельсінської спілки з прав людини.

"Часті випадки із посяганням на персональні дані українців ще раз піднімають проблему відсутності адекватних гарантій захисту персональних даних. По суті, в Україні персональні дані осіб дуже легко дістати й використати – і відповідно це може завдати шкоди кожній особі", – заявив Щербатюк.

За його словами, захищеність персональних даних у країні дуже низька.

"Хоча в Україні діє закон про захист персональних даних, але в державних органах на нього дуже мало звертають уваги. Наприклад, дані з держреєстрів Мін’юсту місять дуже багато інформації про людей, особливо щодо їхніх майнових прав. Це дуже цінна інформація для зацікавлених осіб. А персональнгі дані пасажирів «Укрзалізниці» – це можливість контролювати активістів, журналістів, опозиціонерів, адже їх можна не допустити на потяг, вирахувати, з ким вони контактували під час поїздки", – переконує Щербатюк.

З іншого боку, експерт не вважає такі випадки плановою політикою влади.

"Це свідчить про системні проблеми із захистом персональних даних українців. Тим часом у багатьох країнах Європи питання тривалий час піднімається на законодавчому рівні. У Великобританії це сталося після гучних скандалів із втратою флешок із персональною інформацією, з даними про податки. Після таких випадків були відповідні зміни і до законів, які передбачали більш жорсткіші гарантії захисту. Відповідно – більша увага до цих проблем і відповідальніше ставлення органів держави до їхнього вирішення", – зазначив Щербатюк.

Як повідомлялося раніше, лише за останній місяць в Україні у порушеннях щодо захисту персональних даних звинуватили Міністерство освіти й науки, Державну адміністрація залізничного транспорту та Міністерство юстиції.

Нагадаємо, у березні представники двох комітетів ВР надіслали відкритий лист голові представництва ЄС в Україні Яну Томбінскі щодо ситуації з захистом персональних даних в Україні.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.