Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія не пропонувала Україні нічого, окрім білоруського сценарію з управління ГТС

Газоват 5972 перегляди

Опубліковано - 7.10.2013 00:09 | Всі новини | Версія для друку

Росія не пропонувала Україні нічого, окрім білоруського сценарію з управління ГТС
Росія не пропонувала Україні нічого, окрім білоруського сценарію з управління ГТС
Під час переговорів про створення консорціуму з управління газотранспортною системою Росія пропонувала Україні реалізувати білоруський варіант.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко в ефірі телеканалу Інтер.

"Ті моделі, які нам пропонували, вони, на жаль, були орієнтовані на білоруський сценарій", - сказав Бойко.

При цьому він наголосив, що позиція України у переговорах з Росією щодо створення консорціуму полягала в тому, що умови сторін мають бути рівними.

Як відомо, в 2011 році ГТС Білорусі повністю перейшла у власність Газпрому.

Також Бойко підкреслив, що транзит газу через Україну надійний і проходить відповідно до заявок Газпрому та країн ЄС, незважаючи на те, що Україні і Росії не вдається домовитися про перегляд контракту щодо закупівлі газу.

"Ми ведемо всі суперечки за цим контрактом і дискусії, не порушуючи загального забезпечення транзиту російського газу до Європи, і не допускаємо будь-яких речей, які ускладнять життя європейців при тому, що ми знаходимося в напруженій дискусії з російськими колегами. Транзит надійний, транзит здійснюється в повній відповідності із заявками, які подає і Газпром і європейські країни... Транзит та гарантії щодо транзиту дотримуються в повному обсязі", - заявив Бойко.

Він також повідомив, що через 2 тижні в українські підземні сховища газу буде закачано достатній обсяг блакитного палива для проведення опалювального сезону і забезпечення транзиту газу з Росії в країни Євросоюзу.

Як повідомлялося раніше, у вересні цього року прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що через високу ціну на російський газ Україна буде змушена практично відмовитися від його закупівель.

З листопада 2012 року Україна почала імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з підприємством RWE Supply&Trading GmbH (Німеччина).

З квітня 2013 року почалися поставки природного газу з боку Угорщини. Крім того, ведуться переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії про можливість подачі природного газу в ГТС України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.