Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент ФРН просить Януковича звільнити Тимошенко

Світ навколо нас 4748 переглядів

Опубліковано - 8.10.2013 12:31 | Всі новини | Версія для друку

Президент ФРН просить Януковича звільнити Тимошенко
Президент ФРН просить Януковича звільнити Тимошенко
Центральним питанням переговорів Президентів України і Німеччини у Кракові стало звільнення Юлії Тимошенко. У Берліні закликають Віктора Януковича не тягнути час.

Увечері в понеділок, 7 жовтня, у Кракові Президенти Польщі, Німеччини та Італії на зустрічі з українським колегою обговорюють перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Ініціатором зустрічі став польський Президент Броніслав Коморовський, який напередодні запропонував Віктору Януковичу долучитися до раніше запланованих переговорів з Президентами Німеччини та Італії Йоахімом Ґауком і Джорджіо Наполітано.

Німецький Президент, як повідомив Deutsche Welle перед зустріччю його речник, вимагатиме від Віктора Януковича звільнення Юлії Тимошенко і очікує на "відкриту розмову" щодо угоди про асоціацію з ЄС.
"Федеральний президент у Кракові наполегливо наголошуватиме, що чим довше щодо Юлії Тимошенко немає чіткого рішення, тим більша загроза нависає над підписанням угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі", - сказав DW речник президента Німеччини.

За його словами, для Президента Ґаука розв’язання цієї проблеми є барометром того, наскільки серйозними і вартими довіри є зусилля адміністрації Януковича з розвитку демократії та правової держави. При цьому в канцелярії німецького Президента зазначають, що голові держави йдеться не лише про долю Юлії Тимошенко, а про питання правової держави, дотримання прав людини і демократичних стандартів в Україні загалом. "В усіх цих сферах на сьогодні Україна не відповідає необхідним стандартам", - зазначають у Берліні.

У Берліні чекають на Тимошенко

У берлінській клініці "Шаріте", лікарі якої вже тривалий час консультують Юлію Тимошенко, DW повідомили, що пропозиція лікувати екс-прем´єрку у столиці Німеччини залишається чинною.

Утім, інформації про прибуття Тимошенко у клініці наразі немає. Тим часом речник уряду Німеччини у понеділок, 7 жовтня, нагадав на прес-конференції у німецькій столиці, що федеральний уряд готовий організувати приїзд Юлії Тимошенко до Німеччини і буде "готовий швидко діяти", якщо українська сторона дасть можливість виїхати їй на лікування до Німеччини.

Уряд у Берліні знову закликав Віктора Януковича помилувати Тимошенко, повідомляє інформаційна агенція dpa. "Ми очікуємо, що українська сторона зробить те, що від неї залежить, аби уможливити швидке розв’язання проблеми", - цитує агенція слова речника уряду.

У понеділок стало відомо, що 11 жовтня Київ відвідає міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле. Разом з українським прем’єром Миколою Азаровим він візьме участь у конференції, присвяченій Східному партнерству ЄС.

У Відомстві федерального Президента DW повідомили, що Йоахім Ґаук поділяє позицію уряду, який готовий підписати угоду про асоціацію з Україною, якщо буде виконано висунуті Євросоюзом умови. "На даний момент вони не виконані", - наголосили у відомстві президента Німеччини.

Крім питання вибіркового правосуддя, йдеться також про необхідність ухвалення закону про прокуратуру, а також виборче законодавство. У Берліні зазначають, що важливим для європейської інтеграції є не лише ухвалення законів, а й подальше їхнє виконання, за яким німецький уряд пильно стежитиме.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.