Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пригоди Олімпійського вогню у Москві: згас учетверте

Імперія «Совок» 5163 перегляди

Опубліковано - 8.10.2013 13:23 | Всі новини | Версія для друку

Пригоди Олімпійського вогню у Москві: згас учетверте
Пригоди Олімпійського вогню у Москві: згас учетверте
У Москві триває естафета олімпійського вогню Сочі-2014, який було запалено в Олімпії 29 вересня. Вже у другий день урочистого заходу на його учасників чекала чергова неприємність - факел знову згас.

Жителям столиці олімпійська естафета запам’ятається не тільки і не стільки видовищністю та перекриттям доріг, скільки згаслими смолоскипами. Російські блогери нарахували вже не менше чотирьох таких випадків, і всі потрапили на відео - або фотокамери.

Перший стався ще у неділю на території Кремля - тоді полум’я спалахнуло знову завдяки запальничці в руках співробітника Федеральної служби охорони.

Удруге смолоскип згас на Раушській набережній, причому москвичка Анастасія Наумова, яка зняла цей момент, додала до запису такий коментар: "Не встигли далеко від Кремля втекти..."

Утретє неприємність трапилася на Мосфільмовській вулиці, причому факелоносець цього спочатку не помітив - продовжував бігти, радісно вітаючи глядачів на узбіччі дороги. Емоціям очевидців не було меж: "Вогонь згас втретє! Це крах!!!" - то журиться, то зловтішається власник облікового запису YouTube, що розмістив це відео.

Приблизно там же, поблизу Мосфільму, смолоскип згас учетверте, судячи з фотографій, які опублікував на своїй сторінці в Facebook Юрій Феклістов, фотокореспондент журналу "7 днів". "Я зняв вже після світлофора навпроти Мосфільму. Значить, мій раз - вже четвертий!" - пише він.

Розчарування блогерів можна зрозуміти: справа в тому, що при розробці факела Сочі-2014 особливу увагу було приділено саме надійності конструкції і системи горіння вогню. Спеціальний пристрій пальника мав забезпечити стійкість полум’я в умовах сильного вітру та морозу.

Зокрема, на презентації факела в Москві у січні 2013 року голова оргкомітету Сочі-2014 Дмитро Чернишенко запевнив, що він "буде горіти і у сильний мороз, і при вітряній погоді, і навіть під водою". "Ми провели випробування, було зроблено все для того, щоб факел ніколи не згас", - цитував його ИТАР-ТАСС. У бесіді з кореспондентом агентства один з розробників факела Андрій Водяник тоді ж підтвердив: олімпійський факел Ігор-2014 не згасне за жодних обставин.

Втім, історія знає чимало випадків загасання олімпійського вогню, а під час Ігор-76 у Монреалі він і зовсім згас у чаші головного стадіону Олімпіади. Щоправда, в цей час змагання на ньому не проводилися, арена була порожня. Причиною інциденту стали проливні дощі.

Перед літніми Іграми у Лондоні 2012 року олімпійський вогонь згасав не менше трьох разів, причому вперше ще в Греції, до того, як його передали першому факелоносцю. А під час естафети перед Іграми у Пекіні 2008 року полум’я затухало у безлічі міст по всьому світу, при тому, що розробники факела були впевнені: вогонь не згасне навіть під час цунамі.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.