Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські торгівельні мережі скорочують закупівлі українських товарів

Імперія «Совок» 4804 перегляди

Опубліковано - 8.10.2013 14:23 | Всі новини | Версія для друку

Російські торгівельні мережі скорочують закупівлі українських товарів
Російські торгівельні мережі скорочують закупівлі українських товарів
Російські дистриб’ютори урізують операції з українськими виробниками, оскільки бояться, що ввезення цієї продукції може бути зупинене через торговельної війни між державами.

Про те, що закупівлі в РФ в серпні-вересні у них серйозно впали, Forbes розповіли представники трьох вітчизняних компаній продуктової сфери.

Першими повідомленнями про падіння продажів у північному сусіді поділилися представники сфери плодоовочевої консервації, соусів і кетчупів - компанії Чумак та Дари ланів. Росія залишається ключовим експортним ринком для цих гравців.

"Ми фіксували зниження поставок в останні два місяці, - каже гендиректор Чумака Костянтин Шевченко. - Пов’язували з жорсткістю митних процедур".

Представники цих компаній не вказують, на скільки за два попередні місяці у них впали поставки в Росію, адже точної статистики на руках ще немає.

Глава проекту консалтингової компанії АПК-Інформ: овочі та фрукти Тетяна Гетьман на питання про те, наскільки впали продажі українських виробників продуктів харчування в Росії, зазначає: "Різко". Російські партнери, вказує вона, хвилюються, що в будь-який момент кордон з Україною може бути "перекритий", введені імпортні мита або нетарифні ліміти на імпорт.

"Часто представники російських дистриб’юторів навіть називають дату - 1 листопада, - зазначає вона. - У таких умовах закупівля українських товарів - це ризик. Тому якщо їх і закуповують, то невеликими партіями і на короткострокову перспективу".

Зміни відчули і вітчизняні алкогольні компанії. "Партнери почали ставитися більш обережно, - додає голова відділу фірмової торгівлі та експорту виноробної компанії Сонячна долина Олександр Подарцев. - Доходить до абсурдних речей, коли контрагенти вимагають компенсації за простій на митному терміналі, хоча це суперечить умовам контракту".

У свою чергу, Шевченко з Чумака впевнений, що проблема у відносинах з російськими ритейлерами - тимчасова, і вважає, що вже в жовтні режим торгівлі з РФ став значно спокійнішим. Тим не менш, Ємельяненко з компанії Дари ланів не підтримує оптимізму колеги. Він вважає, що для російських партнерів буде нескладно знайти заміну українським товарам . "Навіщо морочити голову, якщо, наприклад , овочеву консервацію вони можуть спокійно закупити в інших країнах, у тій же Молдові?" - пояснює він.

Однак українському продуктовому бізнесу знайти заміну російському ринку стане складніше, хоча аналітики відзначають, що це лише питання часу. "Я не бачу перешкод для виходу в перспективі 5-7 років на європейські ринки [з плодоовочевою продукцією]", - зазначає керівник Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Іван Томич. Він вважає, що ключовою перевагою українських товарів будуть екологічність і натуральність.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.