Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Верховна Зрада” саботує обговорення Вільнюського саміту в Європарламенті

Скандал 6746 переглядів

Опубліковано - 10.10.2013 03:10 | Всі новини | Версія для друку

“Верховна Зрада” саботує обговорення Вільнюського саміту в Європарламенті
“Верховна Зрада” саботує обговорення Вільнюського саміту в Європарламенті
Чергове засідання делегації Європарламенту в комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна завершилося у Страсбурзі, так і не розпочавшись. Українська частина комітету на засідання на з’явилася.

"У своїй парламентській практиці я ще жодного разу не стикався з подібним", - заявив член комітету, британський депутат Чарльз Теннок. За його словами, зрозуміти і сприйняти цей крок дуже важко. Інший член комітету, польський депутат Марек Сівєць, наголосив, що депутати Верховної Ради грають проти правил і що такого в історії делегації ще не траплялося. Він запропонував колегам самим поїхати до Києва і поспілкуватися з українськими партнерами в готелі за чашкою чаю, якщо офіційно їм зібратися не вдалося. "Був Майдан, був Кучма і Янукович, але завжди ми мали партнерів з обох боків", - наголосив Сівєць. Він також висловив пропозицію написати відкритий лист для розповсюдження у ЗМІ, у якому заявити, що засідання комітету напередодні Вільнюського саміту "було паралізоване бойкотом з боку українського парламенту". "Гадаю, ми не повинні бути стримані в наших висловлюваннях", - сказав він.

Політичні суперечки

Як з’ясувалося, проблема полягає у тому, що після останніх парламентських виборів в Україні, які відбулися у жовтні минулого року, депутати не змогли дійти згоди з приводу того, хто очолюватиме комітет з українського боку. "Відразу після виборів новообрані депутати Верховної Ради не могли визначити, хто входитиме до складу делегації, її було сформовано лише після прямого втручання спікера Рибака", - пояснив DW працівник секретаріату комітету в Європарламенті, який попросив не називати його ім’я. За його словам, між депутатами почалися довгі суперечки, хто – представник опозиції чи правлячої партії – очолить комітет. А після того, коли було вирішено призначити двох співголів від обох політичних сил, суперечки з приводу їх особистостей спалахнули з новою силою.

Усі політичні сили в Києві знають про цей конфлікт, але не пропонують жодного прийнятного рішення, а дипломатичні заходи, до яких вдаються представники Європарламенту в односторонньому порядку, поки що не дають результатів. Ось чому жоден з шістнадцяти представників України у комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна до Страсбурга не приїхав.

Згаяли можливість

Цікаво, що офіційного пояснення такого демаршу Верховна Рада Європарламенту так і не надала. Хоча ще у серпні Президент ЄП Мартін Шульц надіслав на ім’я Голови Верховної Ради Володимира Рибака лист, в якому просив його особистого сприяння у вирішенні цього конфлікту. Співголова комітету від Європарламенту Павел Коваль вважає, що причина такої затяжної суперечки між українськими депутатами лежить в політичних амбіціях, оскільки і члени опозиції, і члени правлячої партії хочуть здобути собі славу євроінтеграторів. "А в результаті ми вже більше року не проводили повноцінних зустрічей і не мали можливості працювати, - сказав Павел Коваль у коментарі DW. – Я вважаю це великою політичною помилкою, особливо з огляду на політичні процеси напередодні Вільнюського саміту."

За словами Коваля, саме українські депутати могли надати більше позитивної уваги діалогу Києва і Брюсселя. "Дуже сумно, що вони не використовують такої нагоди", - підкреслив він. Павел Коваль висловив побоювання, що його колеги у Європарламенті сприймуть такий крок українських депутатів як "загальний підхід до парламентського рівня співробітництва і його ролі в євроінтеграції України." Він також сказав, що за результатами цього засідання, яке не відбулося, євродепутати надішлють листи на ім’я Мартіна Шульца та Володимира Рибака, а також прислухаються до пропозиції Марека Сівєца і поїдуть до Києва, щоб неформально поспілкуватися з українськими колегами.

Потрібна політична воля

Усі співрозмовники DW наголошували, що для вирішення проблеми представництва української частини делегації в комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна достатньо було політичної волі і бажання поступитися одне одному особистим амбіціями. Тим більше, що одним з головних питань порядку денного засідання 9 жовтня мав стати обмін думками з приводу поточного стану справ у відносинах Україна-ЄС напередодні Вільнюського саміту. Але всі примірники порядку денного, розкладені біля місць, призначених для українських депутатів, так і залишилися лежати на столах, бо виявилися нікому не потрібні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.