Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Євроінтеграція: становище України залишається складним

Світ навколо нас 6951 перегляд

Опубліковано - 10.10.2013 21:31 | Всі новини | Версія для друку

Євроінтеграція: становище України залишається складним
Євроінтеграція: становище України залишається складним
Німеччина зацікавлена в успіхові України на Вільнюському саміті «Східного партнерства» і підтверджує готовність прийняти на лікування екс-прем’єра, ув’язнену Юлію Тимошенко.

Ці заяви зробив у четвер міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле, який у Києві цими днями проводить політичні консультації з очільниками України та опозиційними політиками.

Зустріч керівника МЗС Німеччини Ґідо Вестервелле з Президентом України Віктором Януковичем тривала замість, запланованих 30 хвилин, більш як півтори години. Після зустрічі німецький дипломат вийшов до журналістів і визнав, що переговори з Януковичем були складними, і шлях України до підписання угоди про асоціацію залишається складним.

«Я не можу вдаватись у подробиці нашої розмови з президентом Януковичем, бесіда була довгою й інтенсивною. Наразі ми перебуваємо у доволі складному становищі – і з політичної, і з правової точки зору. У будь-якому разі я хочу наголосити, що Німеччина зацікавлена в успіхові Вільнюського саміту і в успішному завершенні наших зусиль у цьому напрямі», – наголосив Вестервелле.

Він підтвердив, що Німеччина готова прийняти для медичного лікування екс-прем’єр-міністра, лідера української опозиції Юлію Тимошенко, але наразі питання її звільнення не вирішене.

«Німеччина зробила свою пропозицію, і я хочу наголосити, що ця наша пропозиція має гуманітарний характер», – зазначив Вестервелле.

Справа Тимошенко – ключ до підписання угоди з ЄС – експерти

Можливості звільнення Юлії Тимошенко – у центрі уваги консультацій Ґідо Вестервелле з українськими опозиційними політиками і з донькою Тимошенко Євгенією, повідомило посольство ФРН у Києві.

Лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк зустріч з Вестервелле назвав такою, що дозволяє сподіватись на розв’язання проблеми Тимошенко. Відтак, Яценюк з оптимізмом дивиться на можливість України підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

«Як на мене, зустріч обнадійлива, вона відбулась після зустрічі міністра закордонних справ Німеччини з президентом і з прем’єр-міністром України. Ми обговорили всі можливі шляхи вирішення проблеми зі звільнення Юлії Тимошенко, – повідомив Яценюк. – У нас є реальні шанси підписати угоду з ЄС про асоціацію і звільнити Юлію Тимошенко, надати їй можливість отримати медичну допомогу у Німеччині».

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що це питання складне для розв’язання з багатьох аспектів.

«Я ще раз підкреслюю, що вирішення справи Тимошенко можливе лише у площині української Конституції й українського законодавства. З політичної точки зору це теж проблема, оскільки мільйони людей в Україні правдиво вірять, що пані Тимошенко скоїла злочин», – зауважив Кожара.

Незалежні експерти у Києві вважають, що звільнення Тимошенко є ключем до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

«Політична воля президента є первинною, а юридичний вихід знаходиться унаслідок наявності політичної волі», – прокоментував Радіо Свобода ситуацію науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

За його словами, в очах більшості європейських політиків і журналістів Юлія Тимошенко є символом українського вибіркового судочинства. Її звільнення означатиме, що Київ готовий встановлювати європейський принцип верховенства права, зазначив експерт.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.