Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Для підписання угоди з ЄС Україна повинна виконати всі умови

Світ навколо нас 5286 переглядів

Опубліковано - 22.10.2013 10:21 | Всі новини | Версія для друку

Для підписання угоди з ЄС Україна повинна виконати всі умови
Для підписання угоди з ЄС Україна повинна виконати всі умови
В результаті передостаннього перед листопадовим самітом засідання Ради Євросоюзу було вирішено, що Україна повинна виконати всі умови.

Представники трьох країн вважають головним критерієм справу Юлії Тимошенко, пише Коммерсантъ-Украина.

Зокрема, категоричною умовою проблему екс-прем’єра назвали офіційні представники Великобританії, Швеції та Нідерландів. Вони готові заблокувати підписання Угоди про асоціацію, якщо це питання не буде вирішено вчасно.

Аналогічно з проханням не затягувати рішення у справі ув’язненої виступили Німеччина і Польща, натякаючи на те, що підписання документа ще не гарантоване. Багато політиків очікують звіту місії Кокса-Кваснєвського як останнього маркера прогресу в справі. "Якщо вони дадуть зелене світло, для мене цього буде достатньо, якщо ні - це буде червоне світло для України", - зазначив глава МЗС Швеції Карл Більдт.

Однак чіткої відповіді у справі Тимошенко Рада ЄС дати не змогла, обходячи категоричні висловлювання. " Абсолютно ясно, що повинно бути зроблено, щоб рухатися вперед. Я сподіваюся, у Вільнюсі ми зможемо відсвяткувати можливість розвивати наші відносини так, як нам би того хотілося", - відповіла Кетрін Ештон.

У свою чергу чіткі застереження висунув глава польського МЗС Радослав Сікорський, заявивши, що деякі країни готові повернутися до Києва спиною. "Я б хотів застерегти українську владу щодо голосів кількох важливих членів ЄС, які говорять про те, що без вирішення справи Юлії Тимошенко їхні країни, швидше за все, позитивного рішення не приймуть. Я закликаю українську владу не недооцінювати складність прийняття рішень в ЄС. Часу залишається мало. Буде трагедією, якщо Україна провалиться, перебуваючи за сто метрів від фінішу", - попередив він.

Вчора, 21 жовтня, європейський комісар з питань розширення Євросоюзу Штефан Фюле на зустрічі з главою українського МЗС Леонідом Кожарою заявив, що бачить прогрес в євроінтеграції, але все ще не всі умови виконані.

Зазначимо, глави Міністерств закордонних справ Швеції Карл Більд та Німеччини Гідо Вестервелле сьогодні, 21 жовтня, закликали українську владу якомога швидше вирішити питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.