Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Японія подала скаргу в СОТ на Україну

Світ навколо нас 5223 перегляди

Опубліковано - 30.10.2013 21:55 | Всі новини | Версія для друку

Японія подала скаргу в СОТ на Україну
Японія подала скаргу в СОТ на Україну
Японія подала офіційну скаргу в Світову організацію торгівлі проти уряду України, який запровадив, на думку японських автомобілебудівників, невиправдано високі митні збори на імпортні автомобілі.

Про це повідомила женевська штаб-квартира СОТ.

Японія подала офіційне прохання про консультації з Києвом, а це є першим етапом у процесі вирішення торговельної суперечки на рівні СОТ.

Японський уряд заперечує проти того, що Україна назвала захистом власного виробника, запровадивши ввізне мито на деякі види автомобілів на рівні до 13%.

Торговельні суперечки на рівні СОТ є складними процедурами, на вирішення яких можуть піти кілька років.

Як відомо, 13 квітня набули чинності трирічні спецмита на імпорт в Україну легкових автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням (бензиновим) в залежності від робочого об’єму циліндрів двигуна: 1000 - 1500 куб. см у розмірі 6,46%; 1500 2200 куб. см - у розмірі 12,95%.

Експерти неодноразово критикували уведення спецмит. Антимонопольний комітет України виступив проти введення спецмит на іномарки.

Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що Україна, прийнявши рішення про підвищення ввізного мита на імпортні автомобілі, не порушила принципів Світової організації торгівлі.

Водночас низка країн, зокрема Туреччина та Росія, заявили про введення у відповідь спецмита на окремі укранські товари, зокрема волоські горіхи, шоколад, вугілля та скло.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.