Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черновецький вирішив знищити Київ?

Скандал Регіон: м.Київ 7013 переглядів

Опубліковано - 21.02.2007 05:36 | Всі новини | Версія для друку

Початок руйнування будівлі телеграфа, що належав до музейного комплексу “Київська фортеця”
Початок руйнування будівлі телеграфа, що належав до музейного комплексу “Київська фортеця”
Керівництво історико-архітектурного пам'ятника-музею “Київська фортеця” побоюється забудови інвесторами території музею.

Про це заявив директор музею "Київська фортеця" В'ячеслав Кулінич на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

За його інформацією, 22 лютого Київрада має намір розглянути питання про виділення в оренду ще однієї земельної діялнки, на якій розташовані земельні укріплення Київської фортеці ХVІІІ століття.

"На післязавтрашню сесію Київради знову винесена 1 земельна ділянка в оренду на 25 років, і вони відверто пишуть - Андріївський люнет Київської фортеці", - заявив директор.

Він сумнівається, що орендарю необхідно 25 років для робіт із благоустрою люнета, як це зазначено в проекті рішення Київради.

Також директор вважає, що компаніям "Регіон-Інвест" і "Хрещатик Інвестбуд", що придбали земельні ділянки по вулиці Січневого повстання, 38-40 і 1, що належать до музею, не виконають свою обіцянку зберегти і реставрувати архітектурно-культурні пам'ятники на цих ділянках.
Все, що залишилося від будинку телеграфа...
Все, що залишилося від будинку телеграфа...
"Схема та сама: тут вони одержали земельну ділянку маленьку (для обслуговування розташованих на ній будівель), потім йде рішення (Київради) про зміну цільового призначення... і будують свої будинки, їм наша історія не болить і не цікава, вони, навпаки, хочуть усе це знищити", - підкреслив він.

Крім того, директор музею повідомив, що "Індустріальний союз Донбасу" готовий виділити близько 35 млн. гривень на пристосування вежі № 5 Київської фортеці, розташованої по вулиці Старонаводницькій, 2, під музей історичних цінностей, однак влада Києва гальмує виділення цієї ділянки.

"Хтось хоче зробити казино (замість музею)", - додав Кулінич.

Як відомо, 8 лютого Київрада продала 2,08 га землі вул. Січневого повстання 38, 40 "Регіон-Інвесту" за 33,916 млн. гривень, і 0,93 га по Січневого повстання, 1 "Хрещатик Інвестбуду" за 16,891 млн. гривень - для експлуатації й обслуговування адміністративно-виробничих споруджень, розташованих на них.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.