Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія, у випадку підписання асоціації Україна-ЄС, не піде на самоізоляцію

Економіка 7037 переглядів

Опубліковано - 7.11.2013 14:54 | Всі новини | Версія для друку

Росія, у випадку підписання асоціації Україна-ЄС, не піде на самоізоляцію
Росія, у випадку підписання асоціації Україна-ЄС, не піде на самоізоляцію
Після підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС двосторонні торгово-економічні відносини з Росією загостряться, але вони не будуть для країни такими критичними, як раніше про це говорив радник президента РФ з питань регіональної економічної інтеграції Сєргєй Глазьєв.

Таку думку висловив керівник Центру українських досліджень інституту Європи Російської академії наук Віктор Міроненко.

"Відбудеться загострення торгово-економічних відносин з Росією, але воно не буде мати таких масштабів і наслідків, як про це говорить Сєргєй Глазьєв", - сказав експерт.

За його словами, Росія не зможе обвалити українську економіку. Він дотримується думки, що навіть денонсація Росією договору про вільну торгівлю з Україною не буде критичним моментом для української економіки. Як стверджують деякі експерти, це може призвести до падіння на 5-6% нинішнього експорту України, додав він.

У той же час експерт повідомив: "Початкові труднощі (для України після підписання угоди про асоціацію - ред.) будуть великими, але запас міцності, який має Україна за рахунок розвиненого дрібнотоварного виробництва і життєвого укладу, що спочиває на ньому, дуже великий. Він більший, ніж запас міцності Росії у випадку різких коливань світових цін на енергоносії".

Міроненко також вважає, що в результаті підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у ЄС з’явиться додатковий простір розвитку, в України - потужний стимул до модернізації, а у Росії - привід для роздумів про майбутнє, осмислення своєї нової геополітичної ролі.

Нагадаємо, Україна і ЄС планують на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада підписати Угоду про асоціацію та всеосяжну зону вільної торгівлі. У той же час в РФ заявляють, що підписання такої угоди призведе до зміни торговельних відносин України та країн Митного союзу.

Варто зазначити,що 28 жовтня на 8-му засіданні Російсько-українського підкомітету з міжнародного співробітництва глава МЗС РФ Сєргєй Лавров заявив, що в разі підписання Києвом Угоди про асоціацію з Євросоюзом розриву торгових відносин України з Росією не буде, але додаткові пільги навряд чи можуть застосовуватися.

Також акцентуємо увагу, що ще у вересні поточного року радник президента Росії Глазьєв заявив, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС означає дефолт для України, запобігання якому вимагатиме від Європейського Союзу не менше $35 млрд.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.