Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі створили свій унікальний образ «справжнього слов’янина»

Імперія «Совок» 6726 переглядів

Опубліковано - 11.11.2013 17:12 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі створили свій унікальний образ «справжнього слов’янина»
У Кремлі створили свій унікальний образ «справжнього слов’янина»
Якщо у нас початок листопада - це святкування чергової річниці звільнення Києва від нацистів, то в Росії в ці дні відзначалося і обговорювалося, здавалося б, подібне, але насправді зовсім інше свято - День народної єдності.

Коли від окупантів звільнили Москву. Від польських окупантів. Було це 400 років тому, але зовсім недавно, у 2005-му, на честь давньої історичної події було запроваджене державне свято. Здавалося б, незначна деталь, - ну що таке всього лише одне зі свят? Але не все так просто. Михайло Дубинянський прокоментував нинішню моду в Росії - ділити слов’ян на своїх і чужих, повідомляють «Подробиці».

На цьому тижні сусідня Росія відзначала День єдності. Фактично росіяни святкують перемогу над братами-слов’янами. Тисяча шістсот дванадцятого року Мінін і Пожарський розбили польське військо, у складі якого перебували й українці. Сьогодні в Росії дуже багато говорять про слов’янську єдність. Але чомусь забувають, що підступні поляки - теж слов’яни. І не тільки поляки: у ворожому Євросоюзі цілих шість слов’янських країн. Як бути з цим парадоксом? Мабуть, московські ідеологи повинні внести повну ясність.

Справжній слов’янин - це професія, а не етнічна приналежність. Щоб вважатися слов’янином, недостатньо розмовляти однією зі слов’янських мов. Треба вести «правильний спосіб життя».

Істинний слов’янин не може перебувати в ЄС і тим більше в НАТО. Слов’янин не буває ліберальним і толерантним. Слов’янин не може гуляти доглянутими вулицями. Зовнішня чистота вбиває внутрішню духовність, а слов’янин зобов’язаний бути духовним. Він повинен поважати Путіна, Сталіна, бацьку Лукашенка і патріарха Кіріла. Він повинен ненавидіти Америку, сексуальні меншини і гнилу демократію.

Чи гідні українці називатися слов’янами? Все залежить від нас. Сьогодні Україна стоїть перед доленосним цивілізаційним вибором. Можна вибрати Митний союз і «слов’янську єдність». А можна піти в чужу Європу.

На перший погляд в Європейському союзі теж процвітає слов’янське братство. Там непогано уживаються поляки і чехи, словаки і словенці, болгари і хорвати. Але варто придивитися до тамтешніх слов’ян ближче, і ми побачимо, наскільки вони фальшиві і бездуховні.

А ось в Митному союзі зібралися справжні професійні слов’яни. У них багатий внутрішній світ і трепетне ставлення до духовних цінностей. Вони борються за слов’янську ідею. Правда, деякі з них розмовляють-казахською. Але справжньому слов’янинові це простимо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.