Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найбільша трагедія незалежної Латвії: з-під руїн торгового центру у Ризі дістали 51 загиблого

Надзвичайна подія 8186 переглядів

Опубліковано - 23.11.2013 02:03 | Всі новини | Версія для друку

Точна кількість людей, які опинилися під завалами, достеменно не відома
Точна кількість людей, які опинилися під завалами, достеменно не відома
Кількість загиблих при обваленні будівлі супермаркету «Maxima» в Ризі, за останніми даними, досягла 51 особи. В країні оголошена триденна жалоба.

Постраждали близько 40 осіб, серед них дитина і десять рятувальників, багато з них госпіталізовані у важкому стані. Серед загиблих - троє рятувальників і четверо працівників «Maxima», повідомляє видання Delfi. Під завалами ще може бути близько п’яти осіб. Точна кількість людей, які опинилися під завалами, не відома.

21 листопада близько 18:00 впала одна зі стін будівлі і дах у торговому центрі «Maxima» в ризькому мікрорайоні Золітуде. За інформацією Державної пожежно-рятувальної служби Латвії, основний удар припав на каси і овочевий відділ. Коли на місце НП приїхали рятувальники і почали розбирати завали, звалилася ще одна стіна. Площа обвалення становить 500 метрів квадратних.

Очевидці припустили, що причиною обвалення могли стати будівельні роботи на даху будівлі, де облаштовували сад і терасу. Свідки повідомляють, що дах, що обвалився, перегородив відвідувачам магазина вихід з будівлі, людям довелося прокладати собі дорогу власними силами. За попередніми даними, основний удар припав на каси, овочевий відділ супермаркету, а також розташований в ТЦ магазин Drogas.

Трагедія в Золітуде - найбільша за кількістю людських жертв у незалежній Латвії.

Влада заявила, що виплатить сім’ям загиблих співробітників Державної пожежно-рятувальної служби, які брали участь у рятувальній операції, по 50 тисяч латів (100 тисяч доларів).

Поліція розглядає три версії події: перша версія пов’язана з порушеннями при проектуванні і наглядом за будівлею, друга - з будівництвом (будувала відома в Латвії компанія RE&RE), третя - із зберіганням на даху будівельних матеріалів, що могло спровокувати обвал.

Три дні - 23, 24 і 25 листопада - оголошено в Латвії жалобними у зв’язку з трагедією в торговому центрі Maxima. У ці дні у всій Латвії будуть підняті державні прапори в траурному оформленні.
Фото до трагедії, після першого обвалу, після другого і під час рятувальних робіт
Фото до трагедії, після першого обвалу, після другого і під час рятувальних робіт

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.