Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єврокомісія запропонувала скасувати візи для громадян Молдови

Світ навколо нас 4708 переглядів

Опубліковано - 27.11.2013 17:18 | Всі новини | Версія для друку

Єврокомісія запропонувала скасувати візи для громадян Молдови
Єврокомісія запропонувала скасувати візи для громадян Молдови
Європейська комісія висунула пропозицію про безвізовий режим у Шенгенській зоні для громадян Молдови, що мають біометричні паспорти.

"Ця пропозиція ґрунтується на успішній реалізації з боку Республіки Молдова всіх базових показників, встановлених у плані дій щодо лібералізації візового режиму", - йдеться у комюніке Єврокомісії, поширеному у Брюсселі.

"Мене дуже тішить пропозиція скасувати візовий режим для молдавських громадян, що володіють біометричними паспортами. Хочу привітати молдавську владу за їхні зусилля щодо здійснення ключових реформ і важливі досягнення, яких вони домоглися", - заявила член Європейської комісії з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем.

Вона висловила надію, що "інші східні партнери, які прагнуть до безвізового режиму з країнами ЄС, будуть продовжувати працювати для досягнення цієї важливої мети".

Член Єврокомісії з політики сусідства Штефан Фюле висловив своє задоволення тим, що таку пропозицію висунуто напередодні саміту Східного партнерства у Вільнюсі, де також планується парафувати угоду про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі з Молдовою. На його думку, "це важливі віхи на шляху Молдови до тіснішої політичної асоціації та економічної інтеграції з Європою, які принесуть відчутні вигоди молдавським громадянам".

Цю пропозицію мають ще розглянути Європейський парламент і Рада ЄС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.