Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська влада адекватно реагуватиме на провокацію Лужкова

Скандал 7482 перегляди

Опубліковано - 23.02.2007 19:09 | Всі новини | Версія для друку

Українська влада адекватно реагуватиме на провокацію Лужкова
Українська влада адекватно реагуватиме на провокацію Лужкова
Міністерство закордонних справ і Служба безпеки України заявили про те, що реакція на заяву мера Москви Юрія Лужкова, яку цей громадянин Російської Федерації зробив в Севастополі, буде жорсткою.

"Коли іноземець знаходиться на території нашої держави, незалежно від його статусу і громадянства, він має поважати законодавство, мову і культуру народу. Тому, реакція буде відповідною до закону, жорсткою. СБУ це підтверджує", - підкреслив Наливайченко сьогодні на брифінгу.

У свою чергу виконуючий обов’язки міністра закордонних справ Володимир Огризко заявив про те, що МЗС і правоохоронні органи "визначать - наскільки його (Лужкова, - ред.) висловлення загрожують територіальній цілісності та безпеці України. Володимир Огризко також сказав, що наразі немає офіційної реакції РФ на заяву українського МЗС щодо висловлювань московського мера.

Відповідаючи на уточнююче питання, які конкретно заходи можуть бути застосовані до Лужкова, Валентин Наливайченко повідомив, що, згідно з європейським й українським законодавством, є досить широкий спектр дій: "від профілактичних бесід, заборони в’їзду, до - більш серйозної адміністративної і кримінальної відповідальності".

Раніше в Міністерстві закордонних справ України розцінили висловлення мера Москви Юрія Лужкова під час його перебування в Севастополі в середу, як крок, спрямований на нагнітання напруження в суспільстві, підрив добросусідських відносин і стратегічного партнерства між Україною і Росією.

"21 лютого в Севастополі мер Москви Юрій Лужков дозволив собі прилюдно взяти під сумнів статус Кримського півострова в складі України. На даний момент, коли україно-російські відносини спільними зусиллями президентів України і Росії поступово позбавляються заідеологізованості і стереотипів минулого, заяви російського регіонального діяча не можна розцінювати інакше, як сплановану акцію, спрямовану на підрив цих позитивних змін", - йдеться в коментарі МЗС.

Як зазначає прес-служба МЗС України, "особливу стурбованість викликають також публічні заклики Лужкова до громадян України брати участь у масових акціях політичного характеру, що є прямим утручанням у внутрішні справи іноземної держави".

"Сподіваємося, що дії цієї посадової особи матимуть відповідну експертну оцінку з боку російського влади, про що буде проінформована українська сторона", - говориться в коментарі.

"Українська сторона залишає за собою право піти на відповідні заходи, керуючись положеннями діючого законодавства, що передбачає прийняття рішень з метою запобігання створенню іноземними громадянами передумов для здійснення протиправних проявів, пов’язаних із зазіханнями на територіальну цілісність і недоторканність України", - зазначається в коментарі прес-служби зовнішньополітичного відомства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.