Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко вважає, що розміщення систем ПРО на власній території - право суверенних держав

Влада 6237 переглядів

Опубліковано - 27.02.2007 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко вважає, що розміщення систем ПРО на власній території - право суверенних держав
Президент Ющенко вважає, що розміщення систем ПРО на власній території - право суверенних держав
Президент Ющенко:“З огляду на те, що в уряді кожний міністр – це міністр закордонних справ, то я мушу й сьогодні дати відповідь на позицію Президента на питання щодо розміщення елементів системи ПРО в Чехії та Польщі”.

Сьогодні, на прес-конференції у Дніпропетровську Президент Ющенко сформулював позицію Глави держави Україна із цього питання:

“Обережний коментар з цього приводу кілька днів тому служба Секретаріату Президента вже давала. Я відверто скажу, не дуже хотів би, щоб українські політики втягувалися у цю дискусію без чіткого комплексного вивчення цього питання як в Україні, так і у наших сусідів. Я не хотів би, щоб українська реакція була тою, яка дасть непорозуміння. І тут дуже важливо давати офіційну державну позицію з цього питання як позицію єдину. Але з огляду на те, що в уряді кожний міністр – це міністр закордонних справ, то я мушу й сьогодні дати відповідь на позицію Президента на питання щодо розміщення елементів системи ПРО в Чехії та Польщі.

Перш за все, на мій погляд, у цьому питанні треба керуватися 3-4 ключовими чинниками. Перша позиція: нам треба чітко відрізнити систему оборонного характеру від систем стратегічних, наступальних – в тому числі ракетних, ядерних. Хотів би цим підкреслити: йдеться про розширення оборонної системи безпеки. Україна є учасником угоди про ПРО і учасником угоди про ракети середньої й малої дальності. Таким чином, Україна заведена як офіційна сторона у формат формування континентальної та регіональної системи безпеки. Хотів би особливо підкреслити: в її оборонний компонент. Це є факт.

Теза друга. Європейська оборонна модель будується в контексті формування системи колективної безпеки, де протиракетна оборона є одним з невід’ємних факторів цієї концепції. Вона носить колективний характер.

Теза третя. Три роки тому українські політики, в тому числі і ПР в тому вигляді, в якому вона існувала і були там, у парламенті українському, її представники, 362-ма голосами проголосувала за основні засади оборонної й безпекової політики України, де чорним по білому записано «включаючи пряме членство України в Європейському Союзі і північноатлантичному оборонному блоці». Іншими словами, участь в інституції, яка формує європейську колективну систему оборони. Тому коли ми говоримо про послідовну українську політику, на мій погляд, вона повинна виходити із цих, принаймні, 3 посилів, які оголошені на офіційному рівні. Думаю, немаловажним є зауваження і того характеру, що питання розміщення подібних елементів протиракетної оборони є суверенним правом кожної країни. І тому українська офіційна влада не повинна так легко роздавати відповіді наліво і направо відносно цього питання. Ми повинні пам’ятати про свій національний інтерес, про свої колективні зобов’язання, які прийняла Україна в рамках угоди про ПРО та інших міждержавних документів, які на сьогодні діють у цьому питанні”.

Як повідомлялося раніше, вчора прем'єр Янукович сформулював свою точку зору із цієї проблеми. За його словами, перед тим як ухвалювати подібні рішення, держави-учасники цієї системи мали б провести консультації із українською стороною. Він також висловив думку, що такі дії розділять Європу навпіл та негативно вплинуть на взаємини із Україною.

І така позиція прем'єра навряд чи когось здивувала - адже ні для кого не є таємницею, що і партія “Регіонів”, і СПУ, не кажучи про КПУ зорієнтовані у бік Кремля. Щоправда, поки не помітно, щоб у Кремлі їх сприймали, як партнерів.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.