Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович таки пропонував Путіну роздерибанити українську ГТС

Газоват 6155 переглядів

Опубліковано - 23.12.2013 12:50 | Всі новини | Версія для друку

Янукович таки пропонував Путіну роздерибанити українську ГТС
Янукович таки пропонував Путіну роздерибанити українську ГТС
Україна пропонувала Росії створити консорціум з управління українською газотранспортною системою (ГТС) на паритетних умовах, але не отримала від РФ сигналу про готовність на таку модель.

Про це заявив віце-прем’єр Юрій Бойко в ефірі телеканалу "1+1" в неділю ввечері, 22 грудня.

"Була принципова позиція нашого Президента, нашої країни, що ми готові на будь-яку модель співпраці, але паритетно на братських засадах. 50 на 50. Консорціум 50/50. ГТС - 50/50. Тільки паритетна модель. На жаль, ми не отримали з боку російських колег сигналу, що вони готові на таку модель. Тому так важко йшли переговори", - зазначив Бойко.

Прим цьому Бойко зазначив, що переговори з Росією щодо газової теми тривали давно, але безрезультатно. І тільки завдяки "принциповому рішенню домовленості двох президентів" було зафіксовано, що "треба рухатися назустріч один одному".

Бойко також фактично зізнався, що Росія пішла на такі поступки через політичні події в Україні за останній місяць. "Підштовхнули до цього і політичні події, звичайно. Прискорили", - сказав Бойко. Зокрема, уточнив він, саме протягом останнього місяця було виконано "технічну" роботу з домовленостями Путіна-Януковича.

Нагадаємо, раніше російське державне агентство ІТАР-ТАСС повідомило з посиланням на обізнане джерело, що умовою знижки на газ для України були гарантії відновлення переговорів щодо входження "Газпрому" до складу власників української ГТС. Переговори повинні початися в 2014 році. Обговорення можливості продажу "Газпрому" частки в ГТС України буде проходити у двосторонньому форматі.

Як відомо, Україна раніше заявляла про необхідність формування тристороннього консорціуму з управління газотранспортною системою - за участю як Євросоюзу, так і Росії.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький на брифінгу 18 грудня заявив, що переговори з Росією щодо газотранспортного консорціуму продовжаться "наступного року". При цьому глава "Газпрому" Олексій Міллер раніше підкреслював, що "питання тристороннього консорціуму вже давно не є предметом переговорів між "Газпромом" і "Нафтогазом України".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.