Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна увійшла до десяти країн світу за найбільшим падінням рівня свобод

Світ навколо нас 4686 переглядів

Опубліковано - 24.01.2014 22:23 | Всі новини | Версія для друку

Україна увійшла до десяти країн світу за найбільшим падінням рівня свобод
Україна увійшла до десяти країн світу за найбільшим падінням рівня свобод
Україна й далі зберігає негативну тенденцію у рейтингу Freedom House “Freedom in the World” («Свобода у світі 2014»).

Про це йдеться у щорічному звіті організації, оприлюдненому 23 січня.

У 2014 році Україна й далі перебуває у групі частково вільних демократій з трендом до погіршення у рейтингу Freedom House “Freedom in the World” («Свобода у світі 2014»).

«Україна отримала негативну тенденцію у рейтингу через насильство проти журналістів і маніпуляції у ЗМІ, пов’язані із дискусією щодо рішенням Президента Віктора Януковича відмовитися угоди з Європейським Союзом і прийняти пакет фінансової допомоги від Росії. Це рішення було прийнято без консультацій з громадськістю і проти волі більшої частини українського народу», - йдеться у звіті.

У звіті також зазначається, що поведінка уряду під час кризи, яка включала в себе збільшення контролю над медіа та насильства над журналістами, призвело до зниження оцінки рівня свободи в Україні у рейтингу.

Згідно з дослідженням Україна належить до десятка країн, що втратили найбільшу кількість балів за загальним рівнем свободи у період 2009-2013 (Україна втратила 17 балів). Більше ніж Україна у рейтингу свобод за цей час втратили лише Центральноафриканська республіка, Малі та Ґамбія.

Рейтинг політичних прав в Україні цього року оцінили на 4 бали, рейтинг громадських свобод – на 3 (найкращий бал – 1, найгірший - 7). В минулому році ці свободи мали таку ж оцінку, проте також відрізнялися тенденцією до спаду.

Низькі бали у рейтингу політичних та громадянських свобод отримали й деякі інші пострадянські країни: Росія (6,5), Казахстан (6,5), Киргизстан (5,5), Узбекистан (7,7), Азербайджан (6,6).

В цілому по світу, вперше за 41 рік існування рейтингу, 8-й рік під ряд відзначається більше падіння свобод у світі, ніж зростання.

В цілому в межах регіону (Євразія), відзначається негативна тенденція до застосування тактики погроз з боку Росії, «щоб перешкоджати меншим державам регіону робити все необхідне для укладання угоди про асоціацію з ЄС».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.