Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україну прибувають Ештон з делегацією євродепутатів

Світ навколо нас 5222 перегляди

Опубліковано - 28.01.2014 12:08 | Всі новини | Версія для друку

В Україну прибувають Ештон з делегацією євродепутатів
В Україну прибувають Ештон з делегацією євродепутатів
Сьогодні ж візит до Києва розпочне Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Кетрін Ештон.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, спеціальна делегація у складі 12 депутатів Європарламенту здійснить дводенний візит до України. Ці плани підтвердили у прес-службі законодавчого органу ЄС.

Європарламентарії, які перебуватимуть у Києві до 30 січня, планують провести зустрічі з представниками української влади, опозиції, учасниками акцій протесту з метою пошуку шляхів виходу з політичної кризи в Україні.

Очолить делегацію глава комітету з міжнародних справ Європарламенту німецький політик Ельмар Брок.

У вівторок увечері до Києва також вилетить високий представник ЄС Ештон.

«Я і ЄС всеосяжно беремо участь у пошуку шляху виходу з кризи», - заявила напередодні про ситуацію в Україні Ештон.

Як повідомлялося, у понеділок єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле здійснив вже другий за останній тиждень візит до України.

Як повідомлялося раніше, на вулиці Грушевського у центрі Києва з 19 січня розпочалися сутички між активістами та правоохоронцями. Сотні людей поранено, є загиблі. Потім протести пошилилися і в регіони. Сотні учасників акцій протесту в Києві та регіонах заарештовані.

Раніше планувалося, що Ештон прибуде в Київ 30-31 січня.

Однак 27 січня Верховний представник ЄС з зовнішньої та безпекової політики заявила про стурбованість повідомленнями про можливе запровадження надзвичайного стану в Україні, який, на її думку, не принесе користі жодній із сторін політичного протистояння в Україні.

"Це спровокувало б подальший виток напруги, який не пішов би на користь нікому. Я також закликаю лідерів опозиції дистанціюватися від тих, хто вдається до насильства», - додала Ештон.

Ештон також заявила, що сподівається на відкликання Верховною Радою України у вівторок пакету суперечливих законів, що їх було ухвалено 16 січня, і які гостро критикувалися ЄС за недемократичність.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.