Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Правий сектор» і «афганці» хочуть бути третьою стороною в переговорах влади й опозиції

Політика 6712 переглядів

Опубліковано - 31.01.2014 17:20 | Всі новини | Версія для друку

«Правий сектор» і «афганці» хочуть бути третьою стороною в переговорах влади й опозиції
«Правий сектор» і «афганці» хочуть бути третьою стороною в переговорах влади й опозиції
Радикальне об’єднання «Правий сектор» і ветерани-«афганці» хочуть виступити третьою стороною у ще не запланованому раунді переговорів між владою й опозиції з врегулювання суспільно-політичної кризи в Україні.

«У зв’язку з тим, що влада й опозиція не досягають ніяких домовленостей про врегулювання надзвичайної ситуації в державі і підводять країну на межу війни, ми, «Правий сектор», «афганці» та інші силові структури Майдану, звертаємося з вимогою до влади й опозиції поновити переговорний процес і включити нас до переговорного процесу», – заявив один із лідерів об’єднання «Правий сектор», провідник ВО «Тризуб» імені Степана Бандери Дмитро Ярош.

Він наполягає, що переговорний процес потрібно відновити до початку чергової сесії Верховної Ради, яка почнеться 4 лютого.

Також «Правий сектор» вимагає до початку сесії Верховної Ради амністувати всіх учасників протестів, які опинилися за ґратами.

За словами Яроша, в разі амністії представники об’єднання будуть відведені з барикад на вулиці Грушевського на вихідні позиції Майдану. Проте якщо арештовані не будуть звільнені, «Правий сектор» залишає за собою право на «самостійні адекватні дії, які можуть виходити за конституційні рамки», заявив Ярош.

Верховна Рада пізно ввечері 29 січня голосами 232 народних депутатів, переважно з фракцій Партії регіонів і КПУ, ухвалила за основу і одразу в цілому законопроект «про амністію» учасників останніх протистоянь в Україні. Автор закону регіонал Юрій Мірошниченко повідомляв, що його документ передбачає, що учасників протистоянь звільнять від кримінальної відповідальності тільки через 15 днів після того, як демонстранти звільнять усі зайняті ними адміністративні будівлі. Закон ухвалили після того, як до парламенту на нараду зі своєю фракцією прибув Президент Віктор Янукович.

В Адміністрації Президента наступного дня пояснили, що цей закон «гарантує право громадян на мирний протест». «Громадяни можуть продовжити перебувати у приміщеннях, які не належать органам державної влади, і можуть перебувати на Майдані, здійснюючи свої мирні протести», – заявив перший заступник голови АдміністраціїПрезидента Андрій Портнов.

В опозиції розкритикували ухвалений закон і заявили, що він «не понизить градус у суспільстві».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.