Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко вважає, що правляча коаліція обслуговує інтереси іноземної держави

Політика 6177 переглядів

Опубліковано - 2.03.2007 01:59 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко вважає, що правляча коаліція обслуговує інтереси іноземної держави
Президент Ющенко вважає, що правляча коаліція обслуговує інтереси іноземної держави
Президент звинувачує уряд та антикризову коаліцію. Цього разу у потуранні Кремлю. Віктор Ющенко заявляє, що коаліція ухвалює необмірковані рішення, які ґрунтуються на емоціях і бажанні помститися. Коаліція звинувачення Президента відкидає.

Примітивна помста та потурання інтересам Кремля. Такі звинувачення проти уряду та антикризової коаліції Президент висловив в інтерв’ю агентству “Асошіейтед Прес”.

На думку Віктора Ющенка, Кабінет Міністрів і владна коаліція ухвалюють рішення “настільки недостатньо обмірковані, що вони можуть ґрунтуватися лише на емоціях і бажанні примітивної помсти”. А деякі з цих рішень, на думку глави держави, ухвалені з огляду на інтереси Москви, і не сприяють національним інтересам України. Президент звинувачує Віктора Януковича також у тому, що він не виконав “жодного положення” Універсалу національної єдності.

Чим саме Кабінет Януковича потурає Кремлю?

Представник Президента у парламенті насамперед згадує україно-російські газові угоди, підписані за час прем’єрства Віктора Януковича.

В інтерв’ю Радіо Свобода Роман Зварич сказав: “Тоді, коли уряд Єханурова після дуже важких переговорів підняв ціну на газ на 40-45 доларів, підписав відповідні документи, у парламенті ухвалюють рішення про відставку всього уряду. В даному ж випадку, знову відповідно до угод, які були підписані, ціна на газ знову піднімається на 40 доларів. У черговий раз. І цим разом уряд Януковича представляє це народові України, як перемогу. Ну щось мені тут незрозуміло з цього приводу”.

А на думку нашоукраїнки Наталії Прокопович, про потурання Кремлю можуть свідчити заяви Януковича щодо американських баз протиповітряної оборони у Польщі та Чехії: “Думаю, що Президент мав на увазі заяву Януковича щодо розміщення ПРО у Польщі та Чехії, що потрібно радитися з Москвою. Мабуть, саме це він мав на увазі”.
Антикризовики відкидають звинувачення Президента

Представники антикризової коаліції вважають, що такі заяви Президента не сприяють порозумінню з урядом та антикризовою коаліцією.

Регіонал Дмитро Святаш в інтерв’ю Радіо Свобода заявив: “Пан Президент хоче шукати ворогів там, де їх не існує. Антикризову коаліцію можна звинуватити лише у потуранні українським інтересам. А зовнішній інтерес на зовнішньополітичній арені, на мій погляд, полягає у налагодженні добросусідських відносин, як з Європейським Союзом, так і з Росією. Треба зважати на те, що Росія є єдиним постачальним енергоносіїв-вуглеводнів до України, це нафта та газ. Що ж стосується розташування систем ПРО у Чехії та Польщі... Польська та чеська спільнота, яка не в захваті від розташування цих озброєнь на своїй території, також потурають інтересам Москви”.

Президент Ющенко неодноразово критикував дії уряду Януковича. Але так різко, із звинуваченнями у залежності від інтересів іншої держави – вперше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.