Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС і США готують “Український план” і значну фінансову допомогу

Світ навколо нас 4754 перегляди

Опубліковано - 3.02.2014 12:25 | Всі новини | Версія для друку

ЄС і США готують “Український план” і значну фінансову допомогу
ЄС і США готують “Український план” і значну фінансову допомогу
ЄС та США планують надати Україні значну фінансову допомогу для стабілізації економіки.

Про це повідомила верховна представниця ЄС із зовнішньої політики та безпеки Кетрин Ештон.

Євросоюз та США розробляють план надання серйозної короткострокової фінансової допомоги Україні. Про це, як повідомляє у неділю, 2 лютого, верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Ештон заявила в інтерв’ю The Wall Street Journal.

За її словами, пакет буде зорієнтований на те, щоб допомогти України у перехідний період, під час якого широкий тимчасовий уряд зміг би втілити низку політичних та економічних реформ і підготуватися до президентських виборів, які поки заплановані на наступний рік.

У кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки Ештон розповіла виданню, що цей план спільно готують ЄС та США "я порадила назвати його "Українським планом", який покаже, що ми зараз маємо зробити у різних сферах економіки для покращення ситуації".

Не тільки гроші

Раніше Росія пообіцяла надати Україні допомогу у розмірі 15 мільярдів доларів США. Утім, президент Росії Володимир Путін, після відставки українського прем’єр-міністра Миколи Азарова, повідомив, що виконає свою обіцянку лише після того, як буде сформований новий уряд.

Ештон зазначила, що обсяги американсько-європейської фінансової допомоги у межах "Українського плану" ще остаточно не визначено, "але цифри будуть немалими". Вона додала, що пакет, можливо, передбачатиме не лише гроші, але й "гарантії" чи допомогу у інвестиціях або укріпленні національної валюти, але не стала уточнювати. На відміну від попередньої позиції, цього разу надання допомоги не ставитимуть в залежність від результатів переговорів з Міжнародним Валютним Фондом, цитує Ештон інформагенція Reuters.

Нагадаємо, верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки минулого тижня перебувала у Києві та планує знову відвідати українську столицю у вівторок, 4 лютого.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.