Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Януковича спробують провести вибори Президента в один тур?

Політика 6946 переглядів

Опубліковано - 6.02.2014 10:51 | Всі новини | Версія для друку

У Януковича спробують провести вибори Президента в один тур?
У Януковича спробують провести вибори Президента в один тур?
Чи можливі в Україні дострокові президентські вибори? Це питанням є однією із вимог Євромайдану.

Про це говорить також парламентська опозиція і деякі позафракційні депутати. Представники ж більшості наполягають: ні правових, ні політичних підстав для імпічменту чи складання повноважень президентом Віктором Януковичем немає. На думку ж декого з експертів, у владі можуть спробувати змінити законодавство і провести президентські вибори в один тур.

У разі небажання влади повертатися до Конституції 2004 року швидким виходом з кризи є дострокові вибори президента. Про це заявив лідер партії УДАР Віталій Кличко.

За його словами, повернення до політреформи могло б розрядити напругу у суспільстві. Разом з тим, каже Віталій Кличко, «влада навмисно затягує суспільство у кількамісячний період переписування Конституції».

«Ми запропонували сьогодні один зі шляхів розподілити владу, – зазначив Кличко. – Ніхто не хоче бути залежним від настрою однієї людини. І ми бачимо, до чого призводить та монополія, яка на сьогоднішній день є у державі».

Відтак, на думку Віталія Кличка, дочасні вибори президента можуть стати «коротким шляхом, який вирішить всі проблеми», і призначити їх можна на осінь.

Регіонали проти

Ні правових, ні політичних підстав для того, щоб Президентові Віктору Януковичу був оголошений імпічмент, або ж він сам добровільно склав із себе повноваження, зараз немає, переконує народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник. Такий розвиток подій, продовжує Олійник, може лише погіршити ситуацію в Україні.

«Сьогодні до Президента у вирішенні конфлікту апелюють і всередині країни, і ззовні, – говорить Олійник. – До кого будуть апелювати, коли парламент також піде, а це логічно відправити його на вибори, уряду як такого немає, бо вони виконують обов’язки? Тоді ситуація в Україні ще більше погіршиться. Тому президент, як відповідальна людина, не повинен враховувати побажань окремих опозиціонерів, яким не терпиться прийти до влади, а він повинен нести відповідальність за всю державу».

Регіонали зроблять вибори однотуровими?

Наразі є два реальні варіанти розвитку подій, вважає політичний експерт Тарас Березовець. Перший – і президент, і парламент досидять до березня 2015 року, коли, згідно із Конституцією, мають відбутися чергові президентські вибори, і на цей же день будуть призначені вибори до Верховної Ради. Другий варіант – влада спробує змінити законодавство і провести вибори Президента в однин тур.

«При такій однотуровій системі Янукович має найкращі шанси перемогти, навіть попри нинішні негаразди і насилля на вулицях. Особливо якщо від опозиції не буде висунуто єдиного кандидата, – коментує Березовець. – Такі вибори можуть відбутися раніше, восени. А оскільки для цього потрібно всього 226 голосів, то, будемо об’єктивні, у Януковича не виникне проблем, щоб поміняти законодавство і проводити вибори в один тур».

Зараз у Верховній Раді тривають переговори щодо повернення до конституційної реформи. У вівторок парламент не ухвалив рішення про відновлення дії Конституції 2004 року. Цю ініціативу опозиції не підтримали регіонали і комуністи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.