Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський уряд багатих робить багатшими, а бідних - злиденнішими. За програмою

Світ навколо нас 6010 переглядів

Опубліковано - 3.03.2007 22:24 | Всі новини | Версія для друку

Російський уряд багатих робить багатшими, а бідних - злиденнішими. За програмою
Російський уряд багатих робить багатшими, а бідних - злиденнішими. За програмою
Уряд Росії ухвалив трирічну стратегію розвитку економіки, яка змальовує оптимістичну картину на майбутнє, передбачає інвестиції в нові технології і робить ставку на один із найвищих у свті показників економічного зростання.

В той сам час російський уряд попередив, що зростатиме і розрив між тими, хто працює в державному секторі, і працівниками приватного сектора.

Середня зарплатня в державному секторі в 15 разів менша, ніж зарплатня в приватному секторі.

Російський уряд вчергове визнав обсяги соціальної нерівності в країні. Офіційно, найбагатші 10% росіян заробляють у 15 разів більше, ніж 10% найбідніших. Неофіційно, враховуючи, що багато людей приховують їхні реальні доходи, цей розрив значно більший - за деякими оцінками, різниця може бути в 40 разів.
Росіяни, які працюють у державному секторі, постають перед загрозою бідності. Провідні науковці останнім часом застерігають, що така нерівність створює загрозу соціальних заворушень. На початку тижня письменник Алєксандр Солженіцин навіть заявив, що прірва між бідними і багатими зараз нагадує ту, що існувала перед революцією 1917 року.

Дехто з російських політиків обстоює потребу перерозподілити доходи за допомогою збільшення податків для багатих. За нинішньої системи в Росії дії єдина ставка подоходного податку - 13%.

Але опоненти запровадження вищих податкових ставок кажуть, що вони повернуть ситуацію масового ухиляння від сплати податків середини 90их

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.