Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США запровадили нові санкції і радять Росії не гаяти часу

Світ навколо нас 5746 переглядів

Опубліковано - 6.03.2014 23:31 | Всі новини | Версія для друку

США запровадили нові санкції і радять Росії не гаяти часу
США запровадили нові санкції і радять Росії не гаяти часу
На вказівку президента США Барака Обами Державний департамент США запроваджує сьогодні візові обмеження проти посадовців чи інших осіб, відповідальних за створення загрози суверенітетові й територіальній цілісності України чи причетних до цього.

Таким чином, розширюється список тих, хто зазнає візової заборони – раніше в нього потрапили причетні до порушень прав людини і політичних репресій в Україні, повідомив сьогодні Білий дім.

Крім того, Президент США підписав указ, який дає можливість запровадити санкції проти фізичних і юридичних осіб, відповідальних за погіршення становища в Україні, мовиться в повідомленні.

Санкції стосуються відповідальних за підрив демократичних процесів та інституцій в Україні, за створення загрози мирові, безпеці, стабільності, суверенітетові чи територіальній цілісності України, причетних до розкрадання державних коштів України, а також тих, хто заявив про переобрання влади в частинах України без схвалення її уряду в Києві.

Цей указ Президента – «гнучкий інструмент, який надає можливість накладати санкції на найбільш безпосередньо причетних до дестабілізації України, зокрема, до воєнного вторгнення до Криму, і не виключає й подальших кроків, якщо становище погіршуватиметься, мовиться в повідомленні Білого дому.

Змісту цих санкцій наразі не уточнено. Такі санкції найчастіше запроваджує з дозволу Президента чи Конгресу Міністерство фінансів США.

Усі ці кроки, наголосив Білий дім, ухвалені на додаток до вже вжитих, серед яких зупинення переговорів із Росією з торговельних інвестиційних та інших питань, зупинення військової співпраці й зупинення підготовки до саміту «Групи восьми», який мав відбутися влітку в російському Сочі.

Залежно від розвитку ситуації США готові розглянути й подальші кроки і санкції, якщо це буде необхідно, наголосив Білий дім.

Водночас Вашингтон заявив, що готовий працювати з усіма сторонами в пошуку дипломатичного вирішення, яке привело б до зниження напруженості і відновлення суверенітету України.

США закликають Росію скористатися з цієї можливості й піти на прямий і негайний діалог із урядом України, негайно вивести російські війська в місця базування, відновити територіальну цілісність України і підтримати негайне розміщення міжнародних спостерігачів, які б забезпечили дотримання прав усіх українців, зокрема, й росіян за національністю, і проведення вільних і чесних виборів 25 травня, заявив Вашингтон.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.