Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В ЄС вважають, що самопроголошена влада перетворює Крим на один з найнебезпечніших регіонів світу

Світ навколо нас 4460 переглядів

Опубліковано - 19.03.2014 17:31 | Всі новини | Версія для друку

В ЄС вважають, що самопроголошена влада перетворює Крим на один з найнебезпечніших регіонів світу
В ЄС вважають, що самопроголошена влада перетворює Крим на один з найнебезпечніших регіонів світу
Голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський стурбований порушенням прав людини в Криму

Про це йдеться у заяві посла ЄС.

«Відтоді, як озброєні люди захопили будівлю парламенту й уряду Криму в Сімферополі 27 лютого, все більша кількість громадян України стали жертвами серйозних порушень прав людини. Помічені порушення включають насильницькі зникнення, жорстоке поводження і катування, насильницькі напади на журналістів, обмеження свободи ЗМІ, свободи пересування й свободи на мирні зібрання», – йдеться в заяві.

Посол ЄС також засудив убивство українського військового і поранення кількох інших вчора під час атаки на українську військову частину в Сімферополі.

Крім того, Томбінський закликає розслідувати загибель представника кримськотатарської спільноти, тіло якого знайшли зі слідами тортур.

«Осіб, яких було викрадено, слід негайно звільнити, без будь-яких додаткових умов. Йдеться про Андрія Щекуна, Анатолія Ковальського, його сина Сергія Ковальського, Михайла Вдовиченка, Станіслава Поліщука, Олексія Гриценка, Наталю Лук’янченко та Сергія Супруна, Ярослава Пілунського, Сергія Грузінова, а також кількох українських військовослужбовців, які, за повідомленнями, були викрадені за останні години», – наголошує Томбінський.

Він рішуче засудив «ці випадки насильницьких зникнень людей, які перетворюють Крим під самопроголошеною владою на один з найбільш небезпечних регіонів світу».

Голова представництва ЄС також висловив серйозне занепокоєння ситуацією зі свободою вираження поглядів і свободою медіа в Криму.

«Кілька українських загальнонаціональних телеканалів було виключено з ефіру; журналісти стали мішенню систематичної кампанії насильницьких нападів. Незалежні спостерігачі заявляють про понад 75 порушень свободи ЗМІ», – заявив Томбінський.

«Свобода мирних зібрань зазнала драматичного погіршення. Агресивні групи силою розігнали людей, які мирно виступали за єдність України. Надзвичайно важливим є повне шанування прав етнічних груп у Криму, зокрема кримськотатарської спільноти, для якої Крим століттями був батьківщиною», – мовиться в заяві.

Томбінський також закликав надати негайний необмежений доступ до Криму міжнародним спостерігачам за ситуацією з правами людини, зокрема з Ради Європи, ОБСЄ й ООН.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.