Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ціна на газ для України збільшилася до $385,5

Газоват 5674 перегляди

Опубліковано - 1.04.2014 10:27 | Всі новини | Версія для друку

Ціна на газ для України збільшилася до $385,5
Ціна на газ для України збільшилася до $385,5
Ціна російського газу для України в II кварталі 2014 року складе 385,5 дол за 1 тис. куб. м, повідомив голова правління ВАТ Газпром Алєксєй Міллер у вівторок, 1 квітня.

«Відповідно до чинного контракту на поставку газу, його ціна для України складе в другому кварталі 385,5 долара. «Груднева» знижка на газ більше застосовуватися не може. Це зумовлено і випливає з невиконання українською стороною зобов’язань з погашення боргу за постачання газу в 2013 році і відсутністю стовідсоткової оплати поточних поставок, і відповідно, збільшенням боргу за поставлений газ. Сума боргу на сьогодні становить 1,711 млрд доларів», - цитує Міллера ИТАР-ТАСС.

Він також додав, що одночасно з другого кварталу збільшується ставка транзиту російського газу територією України.

«Її зростання складе 10 відсотків, як і передбачено формулою розрахунку в контракті на транзит від 2009 року з урахуванням ціни на газ», - додав голова Газпрому.

Наприкінці 2013 року Газпром знизив ціну на газ для Нафтогазу України на 33 відсотки до 268,5 долара за 1 тис. кубометрів. До цього Україна купувала російський газ за ціною близько 400 доларів за 1 тис. кубометрів.
Ціна на російський газ для України з новою знижкою діяла лише в 1-му кварталі 2014 року і становила 268,5 дол./тис. куб. м.

Напередодні уряд РФ в односторонньому порядку денонсував угоду про базування Чорноморського флоту РФ в Криму. У Держдумі вважають, що вже немає ніяких підстав для продовження дій російсько-українських угод щодо Чорноморського флоту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.