Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії закрили центр “Меморіал” і відключили “Голос Америки”

Імперія «Совок» 5362 перегляди

Опубліковано - 9.04.2014 14:26 | Всі новини | Версія для друку

У Росії закрили центр “Меморіал” і відключили “Голос Америки”
У Росії закрили центр “Меморіал” і відключили “Голос Америки”
Антидискримінаційний правозахисний центр “Меморіал” - одна з провідних правозахисних НКО, яка допомагає жертвам расизму та ксенофобії, вирішила призупинити свою діяльність в Росії.

Це рішення прийнято після того як на АДЦ повісили ярлик "іноземного агента".

8 квітня суд у Санкт-Петербурзі відхилив апеляцію правозахисників на рішення суду нижчої інстанції про визнання організації "іноземним агентом".

Сергій Нікітін, директор представництва Amnesty International в Москві так прокоментував це рішення:

"Російська влада цілеспрямовано позбавляє суспільство можливості почути якусь альтернативну точку зору і руйнують саму можливість контролю роботи уряду з боку суспільства. Мішенню стає будь-хто, у кого вистачило сміливості критикувати владу".

"Стає все більш очевидним, що російська влада з диявольським завзятістю намагаються будь-якою ціною придушити громадянське суспільство", - додав Нікітін.

Закон про "іноземних агентів", прийнятий більше року тому, дає російській владі право накладати великі штрафи і притягати до серйозної адміністративної відповідальності організації, що фінансуються з-за кордону.

Також у Росії припинили контракт про мовлення "Голосу Америки" в Москві на довгих хвилях.

Про відповідне рішення листом повідомив директор держагентства "Россия сегодня" Дмитро Кисельов, - передає "Голос Америки".

Кисельов повідомив про припинення контракту, який діяв раніше про радіомовлення "Голосу Америки" в Москві на частоті 810 AM.

"Ми не збираємося співпрацювати", - йдеться в листі Кисельова у відповідь на запит BBG про продовження контракту на мовлення в Росії.

Таким чином, уряд РФ ліквідував останню радіопрограму "Голосу Америки" в Москві, що включала новини російською та англійською, а також уроки англійської мови.

"Москва обрала невірний шлях і вирішила обмежувати свободу слова, - заявив глава BBG Джефф Шелл - Це фундаментальна цінність, колективна багатьма країнами світу. BBG продовжить працювати для російської аудиторії за допомогою онлайн -платформ і супутникової передачі даних".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.