Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ затримала двох українських військових за шпигунство на користь Росії

Захист держави 4815 переглядів

Опубліковано - 25.04.2014 15:26 | Всі новини | Версія для друку

СБУ затримала двох українських військових за шпигунство на користь Росії
СБУ затримала двох українських військових за шпигунство на користь Росії
Працівники СБУ затримали двох українських війсьвослужбовців, які за завданням російської розвідки здійснювали розвідувально-підривну діяльність проти України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зокрема, військовослужбовець Внутрішніх військ МВС України, завербований співробітником ГРУ Генштабу ЗС Російської Федерації, повинен був здобути та передати своєму кураторові інформацію з обмеженим доступом щодо дислокації та діяльності Внутрішніх військ МВС України.

12 квітня СБУ затримала військовослужбовця у потязі сполученням «Київ-Сімферополь». У нього вилучено флеш-накопичувач, на якому містилась таємна інформація щодо схем зв’язку та спецзв’язку внутрішніх військ України.

В іншому випадку співробітники СБУ затримали військовослужбовця Збройних сил України під час спроби в’їхати до АР Крим.

"У березні підполковник Державного науково-випробувального Центру Повітряних сил ЗС України, розташованого у Феодосії, був завербований кадровим співробітником ГРУ ГШ ЗС РФ. Завербованому громадянину було поставлено завдання спробувати працевлаштуватися у київському Центральному науково-дослідному інституті озброєння та військової техніки ЗС України", - йдеться у повідомленні.

Зв’язок з іноземною розвідкою було організовано через мобільний телефон з окремою сім-карткою.

У Києві завербований підполковник під час зустрічі зі своїм колегою - військовослужбовцем в одній з військових частин, сфотографував на мобільний телефон без його відома таємні документи, а також скопіював з ноутбука матеріали обмеженого доступу у сфері проектування безпілотних літаків.

Для недопущення можливого витоку таємної інформації до іноземної сторони, працівники СБУ його затримали. Під час огляду в нього вилучено «флешку» та мобільні телефони, на яких містилася інформація з грифом «Таємно».

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.