Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Буття у зоні влади “Регіонів”. Для народу

Зона економічного дива 9527 переглядів

Опубліковано - 8.03.2007 00:59 | Всі новини | Версія для друку

Буття у зоні влади “Регіонів”. Для народу
Буття у зоні влади “Регіонів”. Для народу
У Луганській області цього тижня у деяких районах позбавляли котельні електропостачання: у деяких районах – на півдоби, у решті – на пару годин. Але в середу енергетики постачання відновили, щоб луганці могли гідно зустріти 8 березня.

У місті Сватове Луганської області у вівторок від електропостачання відімкнули п’ять котелень. Без тепла залишилися близько шістдесяти житлових будинків, де мешкає понад 2000 людей, школа й обласна психіатрична лікарня.

У такому стані місто протримали приблизно півдоби, а потім у батареях знову забулькотіла гаряча вода.

Розповідає мешканець міста Сергій: «Відключили котельню, опалення. Нам не пояснили, чому. У квартирі батареї були холодні. Повернувся сьогодні з роботи – включили, це на один день. Потім ми довідалися, що це котельня заборгувала за електрику. Це, звісно, цікаво: ми за опалення платимо 10 гривень за квадратний метр, а у них грошей не вистачає, щоб розплатитися за світло».

У лікарнях також холодно

Саме такі приблизно події відбувалися у містах і селищах Луганщини: Свердловську, Краснодоні, Біловодську, Лутугіному. Без гарячої води у деяких містах залишилися не тільки школи й професійні училища, а й лікарні.

Обласна влада сьогодні не змогла надати коментарів щодо цих подій, ситуацію прояснив візит до «Луганського енергетичного об’єднання» – компанії, що проводила відімкнення.

Попередження не діють

Як виявилося, Національна комісія з регулювання енергетики веде доволі жорстку політику щодо «Луганського енергетичного об’єднання», вимагаючи підвищувати рівень розрахунків з теплопостачальниками.

І «Енергетичне об’єднання» вдалося до засобів профілактики. У Луганській області вони проводилися після попереджень, тимчасово відключали лише затятих боржників.

Говорить Ірина Коростельова, прес-секретар «Луганського енергетичного об’єднання»: «Хоча законодавство не зобов’язує нас попереджати перед відключенням владу чи прокуратуру, ми це робимо, щоб позбутися докорів на нашу адресу. Але ми мусимо суворіше поводитися з боржниками, особливо з тими, в кого великі борги, тобто з водо- та теплопостачальниками», – каже Ірина Коростельова, прес-секретар «Луганського енергетичного об’єднання».

Відключення поновлять. Після свят

Іще одна дрібничка: на думку прес-секретаря енергетиків, Луганщина найгірше з усіх областей України розраховується за електрику, після неї іде Донеччина.

Сьогодні, перед святами, енергопостачання поновили. Але енергетики обіцяють з наступного понеділка знову вдатися до відімкнень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.