Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ООН: на Сході і Півдні України загинуло 127 людей, 49 - потрапили в полон

Світ навколо нас 4761 перегляд

Опубліковано - 16.05.2014 15:11 | Всі новини | Версія для друку

ООН: на Сході і Півдні України загинуло 127 людей, 49 - потрапили в полон
ООН: на Сході і Півдні України загинуло 127 людей, 49 - потрапили в полон
На Сході та Півдні України серйозно погіршилася ситуація з правами людини через діяльність озброєних бойовиків.

Про це під час прес-конференції заявив помічник генсека ООН Іван Шимонович.
"Ми глибоко стривожені погіршенням ситуації з правами людини на Півдні і Сході України, збільшенням кількості озброєних груп, які здійснюють незаконні дії", - сказав він, представляючи другий звіт моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

За його словами, місії відомо про 112 випадків незаконного затримання людей у цих регіонах і, як і раніше, викликає стурбованість доля 49 осіб, які вважаються незаконно затриманими.

"Такі зловживання чітко показують погіршення ситуації з дотриманням законності і порядку в цій частині країни", - підкреслив Шимонович.

Він зазначив, що згідно з інформацією, отриманою від представників влади та громадянського суспільства, під час зіткнень та антитерористичної операції на південному сході України було вбито 127 людей.

Помічник генсека ООН наголосив, що в протестах беруть участь все більше озброєних людей і з’являється все більше доступної зброї.

Шимонович також звернув увагу на те, що найчастіше українська міліція не вживає необхідних заходів, щоб запобігти зіткненням.

"Зокрема в Одесі, судячи з усього, правоохоронці внесли свій внесок у трагічні події 2 травня і загибелі 48 осіб", - сказав він.

Шимонович закликав українську владу провести розслідування і знайти винних у цих вбивствах, розібратися, чому правоохоронці не діяли своєчасно і рішуче.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.