Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Турчинов спрямував у Мінюст подання з переліком «подвигів» КПУ

Влада 5196 переглядів

Опубліковано - 19.05.2014 16:19 | Всі новини | Версія для друку

Турчинов спрямував у Мінюст подання з переліком «подвигів» КПУ
Турчинов спрямував у Мінюст подання з переліком «подвигів» КПУ
Останнім часом діяльність Комуністичної партії України, політична позиція, яка реалізується її керівництвом і організаціями на місцях, мають відверто антиконституційний характер.

Про це йдеться в листі в. о. президента Олександра Турчинова до міністра юстиції Павла Петренка, оприлюдненому на офіційному сайті глави держави.

«Зокрема, аналіз наявної у СБУ інформації свідчить про те, що лідери КПУ і її представники проводять діяльність на шкоду державним інтересам України. Її головними елементами є масова участь членів партії в акціях під антиконституційними гаслами із закликами до порушення суверенітету і територіальної цілісності держави (насамперед у південно-східних областях нашої держави), які супроводжуються насильницькими діями і захопленням адміністративних приміщень органів державної влади, перешкоджанням законній діяльності інших політичних партій і громадських організацій. Аналогічна риторика представників КПУ спостерігається під час проведення антитерористичної операції (АТО) в Донецькій і Луганській областях, а також звучала під час підготовки та проведення незаконного референдуму в Донецькій і Луганській областях», - сказано в листі.

За словами Турчинова, «аналіз наявних даних дозволяє стверджувати, що окремі лідери та активісти КПУ в південно-східних регіонах України здійснюють не тільки вербальну підтримку терористів, але й надають практичну та матеріально-технічну допомогу представникам так званих Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки, а також представникам російських спецслужб і парамілітарних структур».

Турчинов звертає увагу, що також зафіксовані факти вчинення з боку окремих членів та активістів місцевих партійних структур КПУ дій, які містять ознаки діянь, спрямованих на повалення конституційного ладу». Так, члени КПУ, насамперед у Донецькій і Луганській областях, входили до складу іціаторів та активних учасників проведення псевдореферендумов 11 травня і закликали президента Росії Володимира Путіна ввести війська на територію України.

«Лідер КПУ Петро Симоненко (за його власним повідомленням) брав участь у сепаратистських мітингах у південно - східних регіонах, відкрито підтримує дії сепаратистів, про що неодноразово заявляв у Верховній Раді. Крім того, Симоненко та перші секретарі Луганського і Харківського обкомів КПУ Спиридон Кілінкаров та Алла Александровська систематично відвідують центральні російські телевізійні і радіоканали, де в прямих ефірах дискредитують Україну», - підкреслив Турчинов, додавши, що «така та інша спрямована на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні в інтересах Російської Федерації діяльність КПУ координується і частково фінансується з Російської Федерації».

«Така негативна провокаційна діяльність КПУ, її участь у сепаратистських і терористичних дій незаконних збройних формувань, підбурювання населення до сепаратизму, протидії державним органам спрямована на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, а, отже, і на порушення Конституції України», - додав він.

Як повідомлялося раніше, 18 травня Турчинов заявив, що підписав і надіслав у Міністерство юстиції лист із проханням розглянути матеріали, що стосуються антиконституційної діяльності Комуністичної партії України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.