Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна-3. Яценюк доручив готуватися до відключення газу, Україна подає до суду на «Газпром»

Газоват 5949 переглядів

Опубліковано - 13.06.2014 19:02 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна-3. Яценюк доручив готуватися до відключення газу, Україна подає до суду на «Газпром»
Газова війна-3. Яценюк доручив готуватися до відключення газу, Україна подає до суду на «Газпром»
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, обласним державним адміністраціям і керівництву Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» з понеділка, 16 червня, переходити на план функціонування енергетичної галузі в умовах припинення поставок російського газу.

Про це повідомили в Департаменті зв’язків з громадськістю і ЗМІ Секретаріату Кабміну.

Крім того, НАК «Нафтогаз України» і Міністерству юстиції доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах з російським газовим монополістом «Газпромом» у Стокгольмському арбітражному суді.

«Прем’єр-міністр також звернувся до керівництва Національної комісії з регулювання електроенергетики щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів на транспортування природного газу територією України, – йдеться в повідомленні Секретаріату Кабміну. – Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики і вугільної промисловості доручено довести до відома країн-членів ЄС і США інформацію про свідомий зрив російською стороною переговорів щодо поставок газу між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» і про відмову від конструктивної пропозиції української сторони, що відповідає позиції Європейської комісії».

Коментуючи своє рішення, глава уряду наголосив: «У зв’язку зі свідомою і односторонньою відмовою Російської Федерації від врегулювання конфлікту здійснюється підрив енергетичної безпеки України і Європейського Союзу».

Як повідомлялося раніше, Міненерго РФ сьогодні, 13 червня, заявило, що з 10:00 16 червня щодо України може бути запроваджено режим передоплати за газ, що імпортується до України, якщо не буде погашена заборгованість за поставлене паливо.

Разом з тим, українська сторона заявляє, що готова погасити борг в обсязі 1,9 млрд дол. відразу ж, тільки-но буде встановлена справедлива і ринкова ціна за паливо. Переговори щодо врегулювання цінового спору між "Газпромом" і "Нафтогазом" почалися на початку червня в тристоронньому форматі - Україна, Росія і Європейський Союз. Під час переговорів Росія запропонувала Україні газ за ціною 385 дол. за тисячу кубометрів з урахуванням знижки 100 дол. Проте прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Україна відмовилася від пропозиції «Газпрому», оскільки нова ціна встановлюватиметься російським урядом, який може у будь-який момент відмовитися від цієї знижки. Також Яценюк заявив, що Україна наполягає на ціні газу в 268 дол. за 1 тис. кубометрів.

Сьогодні, 13 червня, глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що європейські компанії пропонують Україні купувати у них газ за ціною нижче 326 дол. за тисячу кубометрів і Україна планує погодитися на ці пропозиції.

Довідка. Ставка плати за транзит російського через територію України на 2013 рік прогнозувалася на рівні 3,1 дол. за 1 тис. куб. м на 100 км. У першому кварталі 2012 року транзитна ставка становила 3,08 дол., у другому - 3,11 дол., у третьому і четвертому — 3,12 дол. Згідно з угодою між "Нафтогазом" і "Газпромом" про транзит природного газу від 2009 року, транзитна ставка розраховується залежно від ціни на газ. Кабінет міністрів України в проекті державного бюджету на 2014 рік прогнозує транзит газу через територію України на рівні 82 млрд кубометрів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.