Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС оприлюднило фотодокази передачі терористам ПЗРК російськими військовими

Влада 4792 перегляди

Опубліковано - 18.06.2014 18:06 | Всі новини | Версія для друку

МЗС оприлюднило фотодокази передачі терористам ПЗРК російськими військовими
МЗС оприлюднило фотодокази передачі терористам ПЗРК російськими військовими
Компетентними органами України отримані фотодокази російського походження ПЗРК (переносні зенітно-ракетні комплекси), що застосовуються терористами у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

Так, 6 червня 2014 року, після відбиття атаки терористів на пункт пропуску «Маринівка» (Донецька область), на місці бойових дій було знайдено ящик від виробів «9М39» (ПЗРК «Ігла»). Пакувальний листок, що знаходився у ящику, свідчить про те, що зазначені ПЗРК зберігалися з 2001 року у військовій частині протиповітряної оборони ЗС РФ №33859 (м. Єйськ Краснодарського краю). Остання відмітка про перевірку їх наявності у місці зберігання на складі в/ч №33859 датована 12 квітня 2014 року.

Це наочно демонструють наведені фотоматеріали.

Таким чином, ще 12 квітня ц.р. зазначені ракетні комплекси зберігалися на військовій базі ЗС РФ у м. Єйськ, а вже 6 червня ц.р. використовувалися терористами при штурмі пункту пропуску «Маринівка» на українсько-російському кордоні.

У цьому зв’язку Україна в рамках чергового засідання Форуму ОБСЄ з питань співробітництва в галузі безпеки 18 червня ц.р. звернулася до Російської Федерації з вимогою надати роз’яснення, яким чином ПЗРК «Ігла» потрапили з російської військової бази до рук проросійських сепаратистів.

Передача Російською Федерацією ПЗРК терористам не лише підтверджує факти прямого втручання РФ у внутрішні справи України та підтримку Росією тероризму як явища, але й є грубим порушенням російською стороною міжнародних зобов’язань щодо контролю за зберіганням та передачами ПЗРК в рамках Вассенаарської домовленості – «Елементів експортного контролю за переносними зенітно-ракетними комплексами».

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.