Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович йде на поступки Росії. У ВПК

Економіка 6533 перегляди

Опубліковано - 13.03.2007 19:23 | Всі новини | Версія для друку

Янукович йде на поступки Росії. У ВПК
Янукович йде на поступки Росії. У ВПК
Народний депутат Ріфат Чубаров не вважає позицію прем'єра щодо співробітництва ВПК України й Росії такою, що відповідає національним інтересам України.

“Коли Янукович заявляє, що Москва є головним партнером України у галузі військового співробітництва, то у подібних заявах прем’єра прослідковується російський політичний слід. Ми неодноразово переконувалися у тому, що не існує українсько-російських братських відносин, а “антикризовики” завжди грають на користь Росії”, - сказав в інтерв’ю сайту RAZOM народний депутат Рефат Чубаров. Як відомо, під час урядової наради прем’єр Янукович сказав, що Москва є головним партнером України у галузі військового співробітництва.

За словами Чубарова, у питанні військового співробітництва Україна має виходити виключно зі своїх власних державних інтересів. “Зовнішня політика, а також військове співробітництво має відбуватися з усіма державами, - наголосив він. – Якщо ми відстоюватимемо власні інтереси, то тільки так зможемо зберегти баланс між нашим потенційними партнерами у галузі військового співробітництва”.

Чубаров відзначив, що український військово-промисловий комплекс багато в чому пов'язаний з Росією, оскільки це наслідки економіки СРСР. Він додав, що Росія є одним з партнерів, але її не потрібно виділяти серед інших. “Подібними заявами Янукович озвучує поведінку України щодо Росії, тобто ми готові йти на поступки сусідньої держави”, - додав народний депутат.

“Якщо Україна у цій сфері буде співпрацювати лише з Росією, то тоді будь-яка новітня військова технологія буде доходити до України через призму сусідньої держави, що матиме негативні наслідки для військово-промислового комплексу нашої держави”, - відзначив він.

Як повідомлялося раніше, на засіданні уряду прем'єр Янукович дав термінове доручення віце-прем'єру Радченку провести переговори із Росією у сфері кооперації у ВПК. При тому не уточнювалося, яку саме співпрацю мав на увазі глава уряду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.