Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Збройні угруповання мають скласти зброю і звільнити адмінбудівлі

Світ навколо нас 3915 переглядів

Опубліковано - 30.06.2014 15:39 | Всі новини | Версія для друку

Збройні угруповання мають скласти зброю і звільнити адмінбудівлі
Збройні угруповання мають скласти зброю і звільнити адмінбудівлі
Учасники 26-ї сесії Ради ООН з прав людини напередодні ухвалили резолюцію про співпрацю і допомогу Україні.

У ній є заклик до українського уряду провести реформи, і до членів збройних угруповань – скласти зброю.

В резолюції рішуче засуджено насильство і порушення, вчинені незаконними збройними угрупованнями, включаючи викрадення, незаконні затримання, вбивства, тортури і жорстоке поводження, зникнення і утиск журналістів, міжнародних спостерігачів та інших осіб.

«Усі незаконні збройні угруповання мають негайно роззброїтися, звільнити затриманих, а також покинути зайняті адміністративні будівлі відповідно до положень Женевської спільної заяви», – йдеться в документі.

«Рада закликає до негайного припинення всіх актів дискримінації та утисків, зокрема щодо осіб, які належать до меншин і корінних народів, а також інших жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які не підтримали незаконний «референдум», включаючи етнічних українців і кримських татар», – йдеться в документі.

Резолюція закликає владу України продовжити зусилля з проведення реформ, спрямованих на зміцнення захисту прав усіх громадян, верховенства закону та демократії.

Раніше в ООН повідомили, що через кризу в Криму та на Донбасі в Україні близько 55 тисяч людей стали вимушеними переселенцями.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.