Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС не поспішає з третім рівнем санкцій, попри те, що російські бойовики і Кремль проігнорували ультиматум

Світ навколо нас 3843 перегляди

Опубліковано - 10.07.2014 13:02 | Всі новини | Версія для друку

ЄС не поспішає з третім рівнем санкцій, попри те, що російські бойовики і Кремль проігнорували ультиматум
ЄС не поспішає з третім рівнем санкцій, попри те, що російські бойовики і Кремль проігнорували ультиматум
Учасники вчорашньої наради Європейського союзу на рівні постійних представників (COREPER) відмовились від серйозніших санкцій проти Російської федерації за її дії в Україні через надію на успіх мирних посередницьких ініціатив Німеччини та Франції.

Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР з посиланням на власні джерела.

"За даними дипломатів, частина країн хотіла сильнішої позиції ЄС, а саме додати до чорного списку вагомих російських політиків, а також санкцій у вигляді замороження проектів, котрі співфінансує у Росії Євросоюз. Однак, більшість вирішила, що треба дати шанс зусиллям Франції та Німеччини направлених на вирішення кризи в Україні", - відзначає агентство.

РАР зазначає, що минулого тижня Євросоюз також утримався від загострення санкцій проти Росії, незважаючи на те, що сепаратисти не виконали висунутий раніше їм ультиматум до 30 червня припинити бойові дії, звільнити заручників та віддати українській владі контроль над прикордонними пунктами, які вони раніше захопили на кордоні з Росією.

Агентство теж нагадало, що ЄС ввела візові санкції та заморозила активи 61 людей, серед яких російські політики, військові та українські сепаратисти. Санкції також запроваджені проти двох компаній окупованого Росією Криму. "Можливе загострення санкцій та впровадження обмежень, котрі вплинуть на сектори російської економіки можуть обговорити лідери ЄС, котрі зустрінуться 16 липня у Брюсселі на надзвичайному засіданні, котре у першу чергу буде присвячене кадровим питанням", - відзначає РАР.

Як повідомлялося раніше, рада ЄС на рівні постійних представників вирішила включити в рамках другого етапу європейських санкцій проти Росії ще 11 людей. Це рішення ще мають підтвердити уряди країн-членів європейського об’єднання, що, як очікується, має відбутися до кінця цього тижня.

Вчора глава уряду Німеччини та президент Франції провели вже другу за останні два тижні телефонну розмову з Президентом України Петром Порошенко на тему вирішення конфлікту на Донбасі та планують також повторити розмову з Президентом РФ Владіміром Путіним.

На минулому тижні Меркель з Олландом вже закликали Путіна використати свій вплив для того, аби переконати озброєних бойовиків на сході України припинити бойові дії та піти на переговори з українською владою. Водночас вони надалі продовжують атакувати позиції українських військових та заявляють про те, що будуть боротися проти Києва, котрий офіційно їх називає терористами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.